OVO NIJE DOBRO: “Hidranti su usred požara bili okovani lancima i nedostupni!”

Foto: Čitatelj

KAŠTEL GOMILICA – Golemi požar koji je jučer u marini Kaštela potpuno uništio 5, a oštetio desetke brodova predmet je istrage policije. 

Za uzroke požara policija ne želi nagađati do završetka istrage, no vlasnik marine, kapetan Josip Berket, direktorica Ivona Smoljić i brojni svjedoci koji su se javili u našu redakciju, kažu da je vatra započela u kuhinji jedne od skupocjenih jahti.

No ostaje puno neodgovorenih pitanja koja će se zasigurno istražiti. Na sigurnost unutar same marine požalilo nam se nekoliko njenih korisnika, a upravo smo dobili i fotografije hidranata koji bi morali biti dostupni u svakom trenutku, a čini se da su upravo za vrijeme najveće katastrofe bili zaključani lancima i katancima!

– Hidranti su bili nedostupni, lancima okovani da se ne bi trošla voda na pranje brodova. Ovdje je direktno odgovoran onaj tko je zadužen za ovaj dio posla. A tu je pitanje i protupožarne inspekcije – navodi naš izvor, koji nam šalje ove fotografije.

Foto: Čitatelj

Još je nekoliko svjedočanstava na temu (ne)sigurnosti stiglo na našu adresu, no dok traje istraga, držat ćemo se onih sa čvrstim dokazima. Hidranti nipošto ne bi smjeli biti zaključani, a je li otežan pristup hidrantima otežao pravovremeno gašenje? Saznat ćemo uskoro…