1 min. čitanja

DAN DRŽAVNOSTI U NP MLJET: Veterani i ronioci čistili podmorje od otpada

DAN DRŽAVNOSTI U NP MLJET: Veterani i ronioci čistili podmorje od otpada
FOTO: NP Mljet

MLJET – Punih 15 godina traje zajednička, sada već tradicionalna, akcija čišćenja podmorja u mljetskom akvatoriju, koju zajedničkim snagama provode ustanova Nacionalni park Mljet, Udruga veterana HRM-a i Ronilački centar Aquatica s Mljeta.

Tako je bilo i u vikendu iza nas, kada je 30-ak vrijednih “duša” i ljubitelja prirode, umjesto roštiljajući negdje u prirodi, Dan državnosti odlučilo provesti radno/volonterski, čisteći otpadom zatrpano podmorje inače kristalno čistog mljetskog akvatorija. U tri dana akcije očišćeno je šire područje uvale Sobra i uvala Lastovska, Blaca, Gonoturska te Soline unutar nacionalnog parka. Nema čega nije bilo u mljetskom podmorju – od azbestnih ploča, automobilskih guma do neizostavne plastike.

FOTO: NP Mljet

Najviše otpada nakuplja se tamo gdje bi ga trebalo biti najmanje, a to je Nacionalni park Mljet, odnosno njegova južna uvala koja je zbog snažnih morskih struja i juga, česta meta raznog otpada koje dopluta s otvorenog mora. No nađe se tu i domaćeg smeća. Ipak zahvaljujući herojima iz ovog članka, plivanje i ronjenje u mljetskom akvatoriju svake je sezone poseban užitak.

FOTO: NP Mljet
FOTO: NP Mljet

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.