2 min. čitanja

Odjedreno biserno izdanje 30. Komiške regate

Odjedreno biserno izdanje 30. Komiške regate
Foto: JK Vis

KOMIŽA – Ljubitelji jedrenja na krstašima su došli na svoje i uspješno odjedrili još jednu u nizu Komišku regatu, 30 po redu, biserno izdanje.

Pobjednik za krstaše razreda ORC, te ujedno i pobjednik 30. ”Komiške” je posada jedrilice Bare V, iz JK Labud, na čelu s Mirkom Fatovićem. Njih su na cilju u Splitu dočekali jedrilice klase optimist iz matičnog JK Labud.

Jedriličarski klub Labud kao i svih ovih dosadašnjih 30 izdanja organizirao je regatu u suradnji s “Društvom Višana i prijatelja otoka Visa” a uz podršku grada Komiže, TZ Komiže i Nautičkog centra Komiža.

Startom regate podno Sustipana za jedriličare je počela i sezona prvih ljetnih morskih druženja, počelo je ljeto, osvajanje pučinskih mjesta od kojih je prva osvojena Komiža, mjesto povjesne ribarice Falkuše i Rote Palagružone, komiških ribara, pjesnika, Pepe Kalafota, kapara, plavca, Teute …

Ukupno najbrže jedreno vrijeme u oba plova postiže kormilar iz JK Trogir, Mario Hrvoj i posada jedrilice Toto travel tutta Trieste, te tako ova posada osvaja prijelazni pokal najbrže jedrilice prema kriteriju najbržeg jedrenog vremena. Ovom pobjedom su kormilar Mario Hrvoj i posada jedrilice Toto travel Tutta Trieste preuzeli pokal koji je zadnje dvije godine pripadao Nikoli Deškoviću i jedrilici Polet Furioso.

Foto: JK Vis

Prema riječima direktora Komiške regate, nedjeljna druga etapa od Komiže do Splita bila je izuzetno atraktivna, jer se startalo po buri koja je ove večeri odlučila ranije otići na počinak i ostaviti veći dio flote koja je plutala u blizini Maslinice loveći njene zadnje refule. Najuporniji jedriličari se ipak nisu dali obeshrabriti te su uspjeli dojedriti u cilj u vremenskom ograničenju jedrenja regate.

I ove godine se uz četiri omiljene Labudove regate krstaša rezultati bilježe i za “Lukša Cicarelli CUP”. 30. Komiška regata druga je u nizu, nakon ovogodišnjeg prvog izdanja Paiške regate, i bodovi osvojeni na njoj, ulaze u ukupne bodove potrebne za osvajanje ovog vrijednog trofeja.

Organizatori na kraju zahvaljuju svim sudionicima ovogodišnje Komiške regate koji su odlučili zajedriti usprkos svim posebnostima koje nam je uvjetovao COVID 19.

Rezultati su objavljeni OVDJE, ali zbog već spomenutog razloga, izostalo je svečano proglašenje pobjednika. Sve dobitnike nagrada, J.K. Labud poziva da tijekom tjedna dođu u prostorije kluba po svoje zaslužene pokale.

Vidimo se na 31.izdanju Komiške regate.

Toni Mlikota

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.