1 min. čitanja

PRIPREME ZA TURISTIČKUSEZONU U PUNOM SU ZAMAHU: Traju tečajevi edukacije za spasioce na plažama

PRIPREME ZA TURISTIČKUSEZONU U PUNOM SU ZAMAHU: Traju tečajevi edukacije za spasioce na plažama
Foto: HCK

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske uključili su se, zajedno sa ostalim nadležnim službama, udrugama i institucijama, u tečajeve za osposobljavanje spasilaca na plažama i bazenima kroz aktivnosti preventivnog djelovanja.

Prvo u nizu predavanja upriličeno je na tečaju za spasioce koji je održan u ponedjeljak 31. svibnja na bazenima ”Kantrida” u Rijeci u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Na predavanju se govorilo o problemu prevencije kriminaliteta na kupalištima i plažama.

Predavanja je održao policijski službenik Dario Tonković koji je prisutne educirao o oblicima imovinskog kriminaliteta kakvi se najčešće susreću na kupalištima, o načinu počinjenja kaznenih djela krađa i kaznenih djela na štetu maloljetnika te kako reagirati u slučaju pronalaska sumnjivih predmeta.

Tijekom predavanja budući spasioci upoznati su s policijskim poslovima te važnosti partnerstva s policijom jer se u svom radu često susreću s različitim nezgodama, a preventivno djeluju na način da posjetitelje pravodobno obavještavaju i upozoravaju na potencijalno rizične radnje i aktivnosti.

Valja napomenuti da je biti spasilac zahtjevna i odgovorna dužnost pa pozornost u svakom trenutku mora biti na samom vrhuncu. Stoga su spasioci bitan dio sigurnosti građana na plažama i kupalištima, a ujedno i značajan partner policiji u prevenciji onih oblika kriminalnih radnji koje se na ovim mjestima bilježe tijekom turističke sezone, podsjećaju iz PU primorsko-goranske.

M.B

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.