2 min. čitanja

VATROGASNA VJEŽBA Mljetski vatrogasci spremni za najgore

VATROGASNA VJEŽBA Mljetski vatrogasci spremni za najgore
Foto: NP Mljet

MLJET – Na potezu uvala Lokva-uvala Kulijer u Nacionalnom parku Mljet, u subotu 29. svibnja 2021. je održana vatrogasna vježba na kojoj su sudjelovali pripadnici DVD-a Mljet i DVD-a Montokuc.

Isprobana je vatrogasna tehnika i sustav veze, koji će se koristiti tijekom požarne sezone 2021. Odašiljač, smješten na najvišem vrhu NP-a, Velikom Planjaku, vatrogascima omogućuje komuniciranje između radio-stanica i na lokacijama koje su dosad bile nedostupne.

Foto: NP Mljet

Pravovremena dojava je ključna kod gašenja požara. Stoga je također na vrhu V. Planjak ove godine ugrađena nova nadzorna kamera, koja uz obalno more “pokriva” i gotovo 5.000 hektara šumom prekrivene površine Parka.

24-satno vatrogasno dežurstvo na novoj osmatračnici Montokuc upotpunjuje nadzor područja, prvenstveno vezan uz protupožarnu zaštitu.

Foto: NP Mljet

Vatrogasna spremnost na Mljetu se iz godine u godinu poboljšava, što je najbolje vidljivo iz broja od preko 70 mljetskih operativnih vatrogasaca: 40 vatrogasca u DVD-u Montokuc, 12 u DVD-u Mljet, te 23 vatrogasca u JVP Mljet.

Foto: NP Mljet

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.