VESLAČKA MLADOST NA PERUĆI: 235 juniora i kadeta natjecalo se na Mini kupu Damacije

Foto: Nives Crnogaća

U subotu 29. svibnja na jezeru Peruća održan je veslački „Mini kup Dalmacije 2021.“, koji je okupio 235 mladih veslača iz devet klubova Dalmacije, od Metkovića do Zadra.

Nakon jake bure koja je puhala dan ranije, u subotu se površina jezera posve smirila, pa su uvjeti za natjecanje bili odlični. Gotovo na samom ušću Cetine u Perućko jezero okupila se veslačka budućnost dalmatinskog i hrvatskog veslanja – 235 curica i momčića iz devet klubova od Metkovića do Zadra, uzrasta od mlađih (B) kadeta do juniora.

Ovog puta nedostajali su im prijatelji (i prijateljice) iz Dubrovnika (V.K. „Neptun“), te Jelse (V.K. „Jelsa“). Navedenu brojku 235, među ostalima, činilo je i 22 veslača i  jedna veslačica iz Šibenika. Valja reći kako je VK „Krka“ na ovoj regati sudjelovala nakon podosta vremena jer su prošlih godina termin regate zauzimale akcije izborne vrste na kojima su članovi Kluba redovno sudjelovali.

Foto: Nives Crnogaća

Uz zahvalu odgovornim osobama iz Grada Vrlike i Veslačkog saveza Dalmacije koje su se svojski potrudile u jako dobroj organizaciji same regate, evo plasmana šibenskih posada i to od najmlađih do (samo) malo starijih:

  • četverac na pariće (GIG) za mlađe (B) kadete u sastavu Lovre Tošić, Franko Šarić, Niko Lucić, Jakov Mikulandra i Nikola Dobre (korm.) – prvo mjesto;
  • Šime Grubišić, samac za mlađe (B) kadete – prvo mjesto u svojoj skupini;
  • četverac na pariće (GIG) za starije (A) kadete kadeteu sastavu Filip Miličević, Karlo Ninić, Ivan Dželalija, Nikola Dobre i Lovre Tošić(korm.) – prvo mjesto;
  • četverac na pariće za kadete A u sastavu Toni Braica, Marko Martinović, Šime Bilić i Toni Ivanda –  drugo mjesto;
  • Katarina Lukić, samac za kadetkinje A – prvo mjesto u svojoj skupini;
  • dvojac na pariće za kadete A u sastavu Max Doodney i Šime Slavica – drugo mjesto u svojoj skupini;
  • dvojac na pariće za kadete A u sastavu Duje Garma i Alberto Rossini– drugo mjesto u svojoj skupini;
  • Franko Dobra, samac za kadete A – drugo mjesto u svojoj skupini;
  • Jakov Slavica, samac za kadete A – prvo mjesto u svojoj skupini;
  • dvojac na pariće za mlađe juniore u sastavu Filip Šarlija i Nikola Knežić– četvrto mjesto.

U četvrtak 3. lipnja odabrane posade VK „Krka“ putuju u Zagreb radi nastupa na tradicionalnoj „JUMBO“ regati koja će se održati u subotu i nedjelju 5. i 6. lipnja. Riječ je o regati na kojoj će se izvršiti preliminarni odabir sastava izborne vrste Hrvatskog veslačkog saveza za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Plovdivu (Bugarska) od 11. do 15. kolovoza, te prvenstvu Balkana u veslanju u Strugi (Sjeverna Makedonija) od  11. do 12. rujna ove godine, na kojem bi posade mlađih juniora Hrvatskog veslačkog saveza trebale nastupiti kao gosti.

Foto: Nives Crnogaća
Foto: Nives Crnogaća

M.B.