ZADARSKA POLICIJA PRIJAVILA VLASNIKA CHARTER TVRTKI: Gdje je nestao novac od prodaje jahte?

Foto: Boris Kačan

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije iz Zadra proveli su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim državljaninom Austrije kojeg se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Prema navodima policije, Austrijanac je kao osnivač i vlasnik tvrtke sa područja Zadra u svibnju 2019. godine sklopio ugovor o kupoprodaji broda sa drugom tvrtkom, čiji je također vlasnik.

Nakon toga je na račun te druge tvrtke od koje je kupio brod uplatio samo dio ugovorene kupoprodajne cijene. Uplatu preostalog iznosa od 734.953,56 kuna, odnosno gotovo 100.000 eura, nije izvršio.

Na taj način je protivno obvezi vođenja poslova pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, a u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju drugu povezanu tvrtku, oštetio vlastitu tvrtku za novčani iznos od 734.953,56 kuna.

Protiv njega je nadležnom županijskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

M.B.