2 min. čitanja

Gužve na granicama i trajektnim lukama – Tražila se karta više za otoke

Gužve na granicama i trajektnim lukama – Tražila se karta više za otoke
Foto: Ivana Marković / Facebook

SPLIT – Gužve na Lučkom znak su da produženi vikend može početi. Ipak, poslijepodne se lakše disalo.

– Iz Slavonskog Broda idemo u Zadar – rekao je jedan od putnika koji je čekao oko 15 minuta na naplatnoj postaju Lučko. No, sporo i u koloni migoljilo se na naplati na Grobniku, a gužvalo se i u splitskoj trajektnoj luci. Za Brač su uvedene i izvanredne linije – piše Dnevnik.hr.

– Putujemo iz Zagorja i idemo na Hvar, do nedjelje. Gore kod nas će biti kiša onda je tu očito ljepše – komentirao je Zdravko iz Pregrade.

Lijepo je i Nijemcima, kao i Austrijancima.

– Sunčano je, ne nosi se maska. Na Braču stojimo 14 dana i onda idemo na Hvar – govori posjetitelj iz Austrije.

– Osjećam se dobro. Nakon korone ovo je nova sloboda. Uživam – rekla je posjetiteljica iz Njemačke.

Taksisti bi ipak malo bolji promet.

– Slab je pomak. Ima nešto stranaca ali sve je to nekako cik cak i nekako pripremanje za sezonu – komentirao je Stjepan, vozač taksija.

Na ulaz u Hrvatsku iz Slovenije ponegdje se čekalo i do sat vremena.

– Bitno je pojačan obzirom da je jučer, uz te vikend-turiste koje smo očekivali bio pojačan ulazak državljana Austrije i Njemačke koji zbog blagdana pojačano dolaze danas u osam sati ujutro radimo maksimalne šest traka Kaštel ukupno s Plovanijom i čekanje je negdje do 45 minuta – objasnio je načelnik PP Buje, Robert Boban Paulović.

A koliko god gostiju došlo na naše lijepo more, dočekat će ih sunce i toplina. U trajektnoj luci Split reporter Nove tv razgovarao je s Jelenom Ivulić iz Jadrolinije.

– Počelo je već jučer u popodnevnim satima, a nastavilo se u večernjim satima. Uz devet redovnih linija za Supetar morali smo u 21:30 sati uvesti dodatnu liniju. Još jačim intenzitetom nastavili smo jutros, tako da smo već nakon dva redovna polaska za Supetar imali još jednu izvanrednu liniju. Što se tiče ostalih otoka, traži se karta više za Vis, Starigrad je jako dobro popunjen i Šolta također, tako da, zaista, odličan početak lipnja – rekla je.

Lijepo je, kaže, opet vidjeti dolazak putnika.

– Danas je zaista bila gužva i luka je bila ko prava košnica. Zaista je bio užitak vratiti se u staro normalno – objasnila je.

Danas je bilo najviše gostiju, ali ima i stranaca iz Austrije, Njemačke i Slovenije. Pratit će se situacija i ako je potrebno uvoditi nove linije.

Više od 60 posto je bolji rezultat u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, govori, piše Dnevnik.hr.

– U pozitivnom smo trendu i nadamo se da će tako i ostati.

Gostiju bi pak moglo biti još više. Naime, Europska agencija za prevenciju bolesti objavila je da Hrvatska više nije u crvenoj boji, nego u narančastoj. A to se smatra jednim od najboljih pokazatelja sigurnosti destinacije.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.