Braća Sinković ušli u finale Svjetskog kupa

Foto: HRT / Screenshot

Najboljim vremenom u svojoj kvalifikacijskoj skupini, Martin i Valent Sinković osigurali su izravni plasman u finale posljednje, treće regate Svjetskoga kupa koja se održava u talijanskoj Sabaudiji. Druga hrvatska posada braća Patrik i Anton Lončarić osigurala je nastup u repasažu.

U kvalifikacijskoj utrci braća Sinković dominirala su od samog početka te u cilj ušlas vremenom 6:31.87. Posada Velike Britanije zauzela je drugo mjesto s 14 sekundi zaostatka (6:45.00), dok je treće mjesto izborila njemačka posada s vremenom 6:54.52, , javlja HRT.

– Gotova je prva utrka, zadovoljni smo kako smo odveslali i što smo pokazali. Uvijek je prva utrka nakon dugo vremena teška, ali moram priznati da smo zadovoljni. Lijepo je vrijeme tu u Sabaudiji, dobra je staza i uživamo u veslanju. Nadamo se da ćemo tako odraditi i finale i da ćemo se pokazati u dobrom svjetlu na zadnjoj provjeri prije Tokija – rekao je Martin Sinković.

– Bila je stvarno dobra utrka, nismo dugo nastupali pa uvijek bude malo teža fizički, ali dobro smo odveslali. Zadovoljni smo, sve ide po planu i očekujemo da ćemo u finalu imati dobru utrku s nekoliko dobrih protivnika tako da neće biti lagano. To nam je svakako i cilj, da imamo jednu jako utrku i zadnju provjeru pred Olimpijske igre – rekao je Valent Sinković.

Patrik i Anton Lončarić su bili treći u svojoj skupini s vremenom 6:46.99, dok su prvo mjesto zauzeli Talijani s vremenom 6:40.60. Prve dvije posade idu izravno u polufinale, dok treći iz svake posade ide u repasaž, javlja HRT.

I.B.