1 min. čitanja

Braća Sinković ušli u finale Svjetskog kupa

Braća Sinković ušli u finale Svjetskog kupa
Foto: HRT / Screenshot

Najboljim vremenom u svojoj kvalifikacijskoj skupini, Martin i Valent Sinković osigurali su izravni plasman u finale posljednje, treće regate Svjetskoga kupa koja se održava u talijanskoj Sabaudiji. Druga hrvatska posada braća Patrik i Anton Lončarić osigurala je nastup u repasažu.

U kvalifikacijskoj utrci braća Sinković dominirala su od samog početka te u cilj ušlas vremenom 6:31.87. Posada Velike Britanije zauzela je drugo mjesto s 14 sekundi zaostatka (6:45.00), dok je treće mjesto izborila njemačka posada s vremenom 6:54.52, , javlja HRT.

– Gotova je prva utrka, zadovoljni smo kako smo odveslali i što smo pokazali. Uvijek je prva utrka nakon dugo vremena teška, ali moram priznati da smo zadovoljni. Lijepo je vrijeme tu u Sabaudiji, dobra je staza i uživamo u veslanju. Nadamo se da ćemo tako odraditi i finale i da ćemo se pokazati u dobrom svjetlu na zadnjoj provjeri prije Tokija – rekao je Martin Sinković.

– Bila je stvarno dobra utrka, nismo dugo nastupali pa uvijek bude malo teža fizički, ali dobro smo odveslali. Zadovoljni smo, sve ide po planu i očekujemo da ćemo u finalu imati dobru utrku s nekoliko dobrih protivnika tako da neće biti lagano. To nam je svakako i cilj, da imamo jednu jako utrku i zadnju provjeru pred Olimpijske igre – rekao je Valent Sinković.

Patrik i Anton Lončarić su bili treći u svojoj skupini s vremenom 6:46.99, dok su prvo mjesto zauzeli Talijani s vremenom 6:40.60. Prve dvije posade idu izravno u polufinale, dok treći iz svake posade ide u repasaž, javlja HRT.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.