2 min. čitanja

FOTO Dubrovnik dovršava uređenje svojih plaža za sezonu

FOTO Dubrovnik dovršava uređenje svojih plaža za sezonu
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – U tijeku su sezonski radovi na uređenju dubrovačkih gradskih plaža i kupališta, koji su započeli sredinom travnja, a planiraju se završiti do sredine lipnja, sukladno redovitom godišnjem programu. Među prvima je sanirana cijela betonska ploča na rivi u Pilama, gdje je tijekom zimskog nevremena napravljena značajna šteta. Također su odrađeni uglavnom betonski i zidarski radovi, ali i popravljanja ograde, tuševa i slično na plaži Šulić, plaži Vile Dubrovnik, na Belvederu, Bellevueu, Splendidu, Mandraču, Mandraču za pse, Češkoj plaži u Uvali te šetnici ispred Vile Elita.

Uređene su i gradske plaže u Mokošici, Vrbici, sve plaže u Zatonu, Trstenom, Brsečinama, na Velikim Žalima, Orašcu, na Buži, Porporeli, Dančama i Komardi.

Foto: Grad Dubrovnik

Do kraja tjedna je gotova i Buža Sv. Stjepan, Štikovica, Orašac – Hawaii. Preostaju još radovi u Lozici, Mokošica – ex Ambulanta, ispred Hotela Vis i otoci na koje se kreće sljedeći tjedan.

Foto: Grad Dubrovnik

Obuhvaćene su sve gradske plaže, prioritetno one koje su stradale u nevremenima tijekom jeseni i zime. Obavlja se ravnanje i nasipanje žala gdje je to potrebno, betoniranje oštećenih skalina, podesta, platoa, riva, betonsko plombiranje oštećenja u moru i slično. Postavlja se plažna oprema (tuševi, skalice i kabine/svlačionice), popravljaju i postavljaju rukohvati i ograde na prilazima moru, čiste plaže i prilazi kupalištima.

Foto: Grad Dubrovnik

Ujedno se postavljaju i psihološke brane na 30 plaža i kupališta na području Grada Dubrovnika, koje nisu pod koncesijama. Postavlja ih Div-ing, ugovorni izvršitelj usluge koja uključuje i održavanje i skidanja psiholoških brana te redoviti pregled njihovog stanja.

Foto: Grad Dubrovnik

Iako su financijska sredstva ograničena, Grad Dubrovnik vodi računa da sve plaže budu sređene do početka sezone kupanja, doznaje se iz Grada Dubrovnika.

Foto: Grad Dubrovnik

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.