Gori gliser kod plaže Dražica na Krku: “U jednom trenutku se čula snažna detonacija”

Foto: 24 sata

KRK – Utvrđeno je da je riječ o njemačkim državljanima, a srećom nitko nije ozlijeđen. Na terenu je lučka kapetanija koja u obližnjem kampu provodi istraživanje uzroka požara, javlja portal 24 sata.

Uzrok požara tek se treba utvrditi, a iz riječke policije potvrdili su za 24 sata potvrdili kako nitko nije ozlijeđen u velikom požaru glisera koji je jutros izbio u moru između Punta i Krka.

Kako su rekli, brod je u vlasništvu njemačkog para koji je plovio s još jednim putnikom, no nitko nije ozlijeđen. Na terenu je lučka kapetanija koja će provesti očevid.

Brod se trenutno nalazi u kampu Politin gdje su ga vatrogasci oteglili kako bi tamo dovršili gašenje.

Podsjetimo, nešto iza podneva ispred plaže Dražica na Krku zapalio se veći gliser. Kako su javili čitatelji, čula se snažna detonacija u jednom trenutku, pišu 24 sata.

– Predaleko smo da bismo vidjeli je li tko iskakao iz broda iako se meni učinilo da jest – kaže čitateljica koja je i snimila video zapaljenog borda blizu obale Krka. Čitatelji su pričali i kako se smrad dima proširio kroz grad, a samo gašenje trajalo je oko pola sata.

Zapovjednik JVP-a Krk Goran Grubišić također je rekao da prema njegovim informacijama nitko nije ozlijeđen. Kaže da su izašli s tri vozila i pet ljudi, a pomogao im je i Sea help te brodica Sveti Florijan iz marine Punat.

Podsjetimo, ovo nije prvi požar plovila danas. U 13.36 sati šibenska je policija dobila dojavu o požaru koče u Šibenskom akvatoriju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

BRODU NEMA SPASA Gori koča u Šibenskom akvatoriju