1 min. čitanja

VIKEND DEVASTACIJA Otočani Drvenika očajni: “U sat vremena, četiri kamiona iskrcali u more!”

VIKEND DEVASTACIJA Otočani Drvenika očajni: “U sat vremena, četiri kamiona iskrcali u more!”
Foto: Facebook

DRVENIK – Kamioni i bageri na otoku Drveniku danas su u vrlo kratkom periodu iskrcali materijal kojim su zatrpali pomorsko dobro – obalu i more.

Javnosti nije nepoznat modus operandi po kojem će lokalni šerifi ili vlasnici pojedinih parcela uz more na svoju ruku vikendom, kad nema inspekcija koje bi trebale u ponoć/podne odmah po dojavi istrčati na teren, jednostavno unakaziti obalu bez ikakve prethodne dozvole, a pogotovo studije utjecaja na okoliš.

Što je bio slučaj na otoku Drveniku, na institucijama je da utvrde, ako to uopće budu u stanju napraviti, ali otočani su na Facebook stranici Drveničani objavili fotografije o, kako kažu, ekocidu za kojeg apeliraju da se zaustavi:

Foto: Facebook

“Aktualna devastacija!  U nepunih sat vremena četiri kamiona materijala iskrcana su na obalu i u more o čemu svjedoče i priložene fotografije. Obaviještena je policija i Lučka kapetanija, koja je po istoj dojavi obećala poslati ophodnju. Ukoliko imate kakvih ideja kako zaustaviti ovaj ekocid slobodno komentirajte. Hvala”, poručuju otočani.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.