2 min. čitanja

JEDNOSTAVNI DOMAĆI RECEPTI Riblja pašteta

JEDNOSTAVNI DOMAĆI RECEPTI Riblja pašteta
Foto: Marijan Zujić

Mnoštvo je kulinarskih emisija, knjiga, recepata u kojima se autori istih žele dokazati kroz dodatke sastojaka koje inače gotovo nikad nemamo, niti ćemo ih imati u kući. Svi koji vole kuhati, barem za početak traže jednostavne recepte s ukusnim rezultatom.

Marijan Zujić

Autor preko stotinu takvih, ali domaćih jela je Splićanin Marijan Zujić. Obično kuha za prijatelje u svojoj dimnoj kuhinji, ali voli podijeliti i svoje jednostavne domaće recepte s čitateljima našeg portala.

Profesionalni pomorac s impresivnim životopisom vrijedno radi i na svom seoskom imanju u Dalmatinskoj zagori, a u rijetkim trenucima odmora, voli kuhati na starinske načine. Danas će s nama podijeliti riblju paštetu, kako kaže, “na moj način”.

Foto: Marijan Zujić

Riblja pašteta

Prokuhana riba se odvoji od kostiju i ohladi, dodaju se začini po volji (sol, papar, češnjak, kapula, malo senfa, malo majoneze, kapare, malo limunovog soka…).

Sve skupa treba dobro izmješati i usitniti viljuškom, te u zdjelici ohladiti u hladnjaku prije serviranja. Može se raditi od bilo koje vrste riječne ili morske ribe (bijele ili plave).

Važno je nakon kuhanja ribu dobro ocijediti i povaditi sve najsitnije koščice.

Na slikama je nekoliko mojih tanjura kako serviram svoju riblju paštetu.

Foto: Marijan Zujić
Foto: Marijan Zujić
Foto: Marijan Zujić
Foto: Marijan Zujić
Foto: Marijan Zujić

Jurica Gašpar, Marijan Zujić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.