Šibenik dobiva prvi Street food festival

Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – U Šibeniku se u utorak 8. lipnja otvara prvi Street food festival naziva Šibenik Spring, koji će posjetiteljima, prvi put nakon popuštanja epidemioloških ograničenja, u Perivoju Roberta Visianija sve do subote nuditi pregršt glazbe i ukusne hrane. 

Festival otvara poznati hrvatski saksofonist Jakša Jordes, uz pratnju DJ-a, a sličan glazbeni ugođaj uveseljevat će Šibenčane i njihove goste svaki dan. Hranu će pripremati ugostitelji sa šibenskog područja, a neka od jela koja vas očekuju na prvom šibenskom festivalu ulične hrane su maništra od sipe, tuna ceviche u tacosu, burgeri, pileća krilca, pulled pork, tradicionalna dalmatinska plata, šibenska gibanica, skradinske čokalice, lavandiera, zdravi sokovi i još niz ukusnih lokalnih specijaliteta od kojih rastu zazubice.

Foto: Pexels

Posjetitelji će se nakon guštanja u hrani i dobroj kapljici moći opustiti u relax korneru, za djecu je pripremljen njihov kutak, a sve skupa moći ćete trajno zabilježiti u fotkaoni.

Radno vrijeme festivala je svakodnevno od 17 sati do 23 sata, a u subotu 12. lipnja od 11 ujutro do 23 navečer. Ulaz je besplatan.

Organizator festivala je S2 grupa, uz podršku Grada Šibenika, Turističke zajednice grada Šibenika te Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.