KRUZERI PONOVO STIŽU U VENECIJU: No Talijani ih nisu dočekali dobrodošlicom!

Nakon više od godinu dana, prvi put od početka pandemije koronavirusa, u Veneciju je ovoga vikenda uplovio kruzer MSC Orchestra na koji se ukrcalo 650 putnika koji su krenuli na krstarenje Mediteranom.

MSC Orchestra svojevrsni je signal oporavka segmenta kruzerskih putovanja nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije.

Budući da virus još uvijek prijeti i da epidemiološka situacija u svijetu još uvijek nije stabilna, putnici su, da bi se ukrcali na brod, trebali predočiti negativan test na koronavirus.

No, kako javlja portal Viral.hr, ukrcaj putnika u MSC Orchestra, iako sobom nosi pozitivan predznak oporavka turističkog sektora, nije prošao posve mirno. Naime, u Veneciji je na snazi zabrana ulaska velikih kruzera u povijesno središte grada.

Stoga je dolazak MCS Orchestre okupio i veliki broj prosvjednika, koji su još jednom upozorili lokalne vlasti na uništavanje povijesnog talijanskog grada zbog nekontroliranih dolazaka kruzera.

Protest su pismom podržale i brojne javne osobe u Italiji – među njima i roker Mick Jagger i filmaš Francis Ford Coppola – koje su zatražile potpunu zabranu pristajanja velikih brodova u Veneciji.

U pismu talijanskoj vladi, koje je objavila Venecijanska zaklada za nasljeđe, upozorili su kako grad zbog turizma riskira potpuno uništenje.