2 min. čitanja

NOVA MEDALJA ZA HRVATSKO JEDRENJE Filip Jurišić osvojio broncu na predolimpijskoj regati

NOVA MEDALJA ZA HRVATSKO JEDRENJE Filip Jurišić osvojio broncu na predolimpijskoj regati
Foto: Sander van der Borch / Allianz Regatta

Novi veliki uspjeh hrvatskog jedrenja. Član splitskog Mornara Filip Jurišić osvojio je brončanu medalju u klasi Laser na regati Svjetskog kupa u Medembliku, inače posljednjoj regati uoči Olimpijskih igara u Tokiju, dok je drugi Mornarevac i srebrni olimpijac Tonči Sipanović upisao 20. mjesto.

Na regatnom polju ispred nizozemskog grada jedrila je impresivna flota od 61 Lasera, a mnogi jedriličari su ovu regatu iskoristili kao idealnu pripremu uoči odlaska u Japan gdje će se za otprilike mjesec i pol dana boriti za olimpijske medalje.

Filip Jurišić dobru je formu pokazao već na Europskom prvenstvu u klasi Laser u Gdanjsku gdje je u listopadu prošle godine osvojio četvrto mjesto. U Medembliku je jedrenje podigao na još viši nivo i osvojio prvu medalju na regati Svjetskog kupa. U devet održanih jedrenja upisao je osam plasmana među prvih deset jedriličara što mu je u konačnici osiguralo pobjedničko postolje. Prvo mjesto osvojio je Britanac Lorenzo Chiavarini s 33 negativna boda, drugi je bio Španjolac Perez s 42 negativna boda, a hrvatski jedriličar zauzeo je treće mjesto s 45 negativnih bodova.

–  Probio sam konačno led na jednoj regati Svjetskog kupa. Lani sam u Poljskoj bio na korak do postolja, ove godine sam dosta dugo bio vodeći na regati u Portugalu, ali uvijek mi je nešto nedostajalo. U Nizozemskoj sam sjajno jedrio u zahtjevnim uvjetima za brončanu medalju, prvu od mnogih koje se nadam u budućnosti osvojiti. Sada su moje misli usmjerene prema Olimpijskim igrama u Tokiju gdje ću biti najžešći navijač Tončija Stipanovića – poručio je Hvaranin Filip Jurišić koji uz Stipanovića i Cipranina Pavlosa Kontidesa jedri u ‘splitskoj tvornici medalja’ Joze Jakelića, inače jednog od najuspješnijih svjetskih jedriličarskih trenera.

Foto: Sander van der Borch / Allianz Regatta

Tonči Stipanović u Nizozemskoj je zauzeo 20. mjesto. Osvajač prve, povijesne, medalje na OI u Riju za hrvatsko jedrenje navikao je na bolje rezultate, no njegov fokus su ionako Olimpijske igre u Tokiju.

–        Rezultat je osrednji, lošiji nego što sam navikao, ali Medemblik mi je dobro poslužio kao test stvari koje mogu poboljšati prije odlaska u Japan. Projekt Tokio je nešto za što živim već nekoliko godina i imam velika očekivanja, ispričao je Tonči Stipanović.

Iz splitskog JK Mornar podsjećaju da je hrvatski jedriličar na Olimpijskim igrama u Riju osvojio srebrnu medalju u klasi Laser.

Konačan redoslijed: 1. Chiavarini (VB) 33, 2. Perez (ŠPA) 42, 3. JURIŠIĆ (HRV) 45…, 20. STIPANOVIĆ (HRV) 95….

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.