1 min. čitanja

OBNAVLJA SE LUKOBRAN U MARINI KORČULA Nautičarima na raspolaganju polovina uobičajenog broja vezova

OBNAVLJA SE  LUKOBRAN U MARINI KORČULA Nautičarima na raspolaganju polovina uobičajenog broja vezova
Foto: ACI

Usprkos građevinskim radovima na obnovi  lukobrana u ACI marini Korčula koji su upravo u tijeku, ta marina prihvaća nautičare kapacitetom od oko 50 posto uobičajenog broja vezova.

Taj će raspoloživi kapacitet marine ostati do završetka radova, priopćili su iz ACI-ja, uz napomenu kako je za plovila u tranzitu rezervirano desetak slobodnih mjesta, te da je nautičarima također dostupan i vez u Lučkoj Upravi na rivama i sidrištima u neposrednoj blizini grada (Luka Uš, Ježevica, Žrnovska Banja).

Najvažniji cilj rekonstrukcije lukobrana u ACI marini Korčula je ojačati stabilnost i sigurnost marine. Naime, radovima na lukobranu omogućit će se bolja zaštićenost uslijed nepovoljnih vremenskih utjecaja, ponajprije jakih sjevernih vjetrova.

Osim toga u ACI marini Korčula predviđeno je povećanje razine usluge postavljanjem nove električne i vodovodne infrastrukture, hidrantske mreže te internetskog signala. U posljednjoj fazi radova predviđena su postavljanja instalacija, oblaganja kamenom i ostali završni radovi.

Svi ostali turistički kapaciteti u centru grada (hoteli, apartmani, operativna obala pod upravom Županijske lučke uprave Korčula) rade nesmetano. Po završetku radova, novi lukobran doprinijet će ukupnoj turističkoj ponudi grada Korčule, čiji važan dio čini i ACI marina Korčula.

Budući da se ACI marina nalazi u neposrednoj blizini gradskih zidina te je i sama jedna od žila kucavica grada, predviđeno je oblaganje lukobrana kamenom kako bi se marina u potpunosti uklopila u vizualni identitet grada.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.