Nakon potonuća opožarene koće, ribarska zajednica jedinstvena: “Idemo pomoći ovoj obitelji!”

Foto: Vesselfinder

Ribarski brod Lokarda s kojeg je tročlana posada nakon požara morala skočiti u more da spase živu glavu, nažalost nije uspio preživjeti. Iako su ribari pokušali ugasiti požar koji je buknuo na 100 godina staroj koči, nisu uspjeli. Brod koji je generacijama u obitelji Majić, bio je alat za rad i sredstvo za život. Sada su suočeni s velikim brigama, a toga su najsvjesniji njihovi kolege, ribari od Savudrije do Konavala, koji su se ujedinili u želji da im pomognu.

– Svi smo upoznati sa nesrićom koja je zadesila našeg kolegu Maria Majića. Brod u koji je uložia kako imovinu, tako i dio svog života. “Lokarda” je potonila nakon što je na brodu buknuo požar kojeg nije bilo moguće ugasiti. Obitelj Maić i njihovi radnici ostali su bez svoga sredstva za rad i mi možemo samo zamišljati kako im je. Ne daj Bože nikome da ga takvo nešto zadesi – objavio je Antonio Šunjić, predsjednik Ceha ribara Splita i Splitsko dalmatinske županije.

– Podosta ribara i ljudi koji od mora žive, izrazili su želju i volju da im pomognemo, ako ništa drugo, bar donekle ublažimo gubitke koji su ih zadesili. Pokažimo našem kolegi i prijatelju da nije sam i da smo uz njega – poručuje Šunjić, a inicijativu je podržao velik broj ribara i ostalih građana.

Račun je: HR4424850033200099821 na ime Mario Majić.

– Sad je na nama kako i koliko tko može, nek pomogne. U opis plaćanja staviti “donacija” ili “darovnica” i svoje ime, da ne bi poslije imao dodatnih problema. Kako sam i rekao, jedini pošteni način za pomoć je direktno na njegov račun. Unaprijed vam svima hvala u ime obitelji Majić – kazao je Antonio Šunjić.

D.G.