POSLJEDICA POTRESA Vidljiva su velika oštećenja na školi u Vrpolju

Foto: N1 / Screenshot

VRPOLJE – Jutros u 5 i 59 sati dogodio se jak potres magnitude 4.7 po Richteru, trinaest kilometara jugoistočno od Šibenika.

U Vrpolju kod Šibenika potres je uzrokovao štetu na OŠ Vrpolje. Kako javlja naš reporter Hari Kočić, dosta zidova je popucalo, vidi se utjecaj potresa, javlja N1.

VIDEO Kamere snimile potres kod Šibenika – Desetak sekundi je snažno treslo

Tijekom dana očekuje se statičar koji će utvrditi je li škola upotrebljiva.

Zamjenik ravnatelja OŠ Vrpolje Stipe Komadina rekao je:

– Vidljiva su velika oštećenja, otpala je žbuka sa stropa. Oštećenja su na spoju zida i plafona duž cijele zgrade, u zbornici oštećen zid, na cijelom prvom katu oštećenja, i u zgradi gdje se nalazi razredna nastava otpao je velik komad žbuke. Pao je na klupu, sreća da djeca nisu bila u školi.

Nastava se zasad redovno održava.

– Djeca su sad u školi, nismo htjeli stvarati paniku, nastava se redovno održava. Proveli smo vježbe spašavanja, svi su upućeni, imamo i tim za spašavanje. Po mojoj procjeni moglo bi se nastaviti raditi, ali oko podne dolazi gradonačelnik, statičar i pročelnica pa ćemo znati ocjenu struke – rekao je Komadina.

Jedan je automobil oštećen nakon što je na cesti naletio na kamen koji je uslijed potresa pao na cestu kod Vrpolja.

– Lagano sam vozio, bilo je maglovito i vlažno kad se pola metra od auta skotrljala stijena, nisam mogao k sebi doći – rekao je kratko za N1 vlasnik vozila.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Seizmologinja o potresu kod Šibenika: “Ovo je novi epicentar” – Centar 112 zatrpan pozivima uplašenih građana

SNAŽAN POTRES KOD ŠIBENIKA!