2 min. čitanja

MA GDJE ĆEŠ LJEPŠE TURISTIČKE REKLAME Dvanaest motoristica promovira hrvatsku obalu

MA GDJE ĆEŠ LJEPŠE TURISTIČKE REKLAME Dvanaest motoristica promovira hrvatsku obalu
Foto: Dalmacija danas

Ovog vikenda okupilo se 12 motoristica i provozale se Dalmacijom u sklopu međunarodnog ženskog Petrolettes rallyja te odvozile rutu od preko 400 km kako bi predstavile Dalmaciju u što ljepšem svijetlu.

Petrolettes je udruga motoristica koja već godinama organizira moto festivale za žene, a zadnjih nekoliko godina i rally diljem svijeta u kojem se vozi za svoje gradove, prenosi portal Dalmacija danas.

Ove godine prijavilo se 170 gradova iz cijelog svijeta s više od 3500 vozačica. Sudionice prijavljuju četiri destinacije koje planiraju odvoziti u jednoj vožnji koja može trajati jedan ili tri dana, a svoje putovanje dokumentiraju kroz seriju fotografija i video priloga u kojima predstavljaju grad, županiju i državu.

– Krenule smo iz luke u Splitu, vozeći da Gata iznad Omiša, do kipa Mile Gojsalić, radi atraktivnosti lokacije i priče o Mili, junakinji Cetinskog područja. Iza toga je slijedio posjet Skywalku na Biokovu te vožnja kroz predivni planinski krajolik zavojitom cestom do vrha Biokova za koju dosta motorista kaže da nije lagana.

Zadnja točka je bila izvor rijeke Cetine, koja je predstavila izvor života i poznati geološki fenomen. Neke su motoristice ostale kampirati na izvoru a neke su odjahale na moto party u Vodice.

Rally nam je zapravo samo poslužio kao motivacija da se po prvi put sastanemo u tolikom broju i ne namjeravamo stati s druženjem i vožnjama. Dapače, već se ovo ljeto mislimo naći s timom koji je predstavljao Zagreb na rallyju, čisto da se upoznamo, družimo i podržavamo.

Već nakon jednog dana smo počele dobivati poruke potpore od žena širom Hrvatske , mahom žena koje bi htjele voziti a nemaju s kime ili one koje bi htjele položiti a misle da su možda već prošle neke godine za to – kazale su žene.

-‌ Među nama je bilo i novopečenih i iskusnih vozačica, mama i moto baka, jedna drugoj bile smo i poznate i nepoznate- Želimo motivirati i inspirirati žene na odluku ako žele voziti da se ohrabre na to!

Lijepo je imati podršku od muške populacije, ali isto tako bi htjele da se žene oslobode po tom pitanju i da nas je sve više, te da žena na motoru prestane biti nešto neobično i nespojivo – zaključuju ove hrabre cure.

Foto: Dalmacija danas
Foto: Dalmacija danas

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.