S tisuću kuna kažnjavat će se vlasnici nepropisno parkiranih vozila na riječkoj plaži za osobe s invaliditetom

Foto: Grad Rijeka

RIJEKA – Zbog nepropisno parkiranih vozila na cijelom području šetališta Milića Jardasa na riječkoj Costabelli, do nedjelje, 13. lipnja 2021. godine, vlasnicima nepropisno parkiranih vozila komunalni i prometni izdavat će upozorenja, bez kazni. Nakon tog datuma nepropisno parkiranje će se kažnjavati novčanom kaznom u visini od tisuću kuna.

Kako bi se građanima, a prvenstveno osobama s invaliditetom omogućio nesmetan dolazak na riječku plažu Kostanj, komunalni i prometni redari Grada Rijeke provode svakodnevne kontrole nepropisno parkiranih vozila na cijelom području šetališta Milića Jardasa na Costabelli.

Do nedjelje, 13. lipnja 2021. godine, vlasnicima nepropisno parkiranih vozila na području Costabelle izdavat će se upozorenja o tome da su napravili prekršaj, bez kazni, no nakon tog datuma nepropisno parkiranje će se kažnjavati novčanom kaznom u visini od 1000,00 kuna.

Plaža Kostanj u Rijeci prva je plaža posebno opremljena za osobe za invaliditetom u Hrvatskoj i otvorena svim građanima uz uvažavanje reda, a na žalost, upravo nepropisno parkirana vozila često zatvaraju prilaz plaži i onemogućavaju prolaz vozilima s kojima osobe s invaliditetom dolaze do plaže.

Također, službenici Direkcije za prometno redarstvo Grada Rijeke provodit će nadzor nad nepropisno parkiranim i zaustavljenim vozilima sukladno odredbama “Zakona o sigurnosti prometa na cestama“ te će na području Costabelle sankcionirati vozače koji parkiraju svoja vozila na samoj prilaznoj cesti na način da predstavljaju smetnju za normalno funkcioniranje prometa, vozače koji parkiraju na obilježenim mjestima za vozila osoba sa invaliditetom bez propisanog znaka pristupačnosti te na komunalnom prolazu na kraju šetnice, poručuju iz Grada Rijeke.

D.G.