1 min. čitanja

PLAŽA KOD DUBROVNIKA ZAGAĐENA FEKALIJAMA More je onečišćeno bakterijom Escherichia coli

MOKOŠICA/DUBROVNIK – Na dubrovačkoj plaži Stara Mokošica more je onečišćeno fekalijama, tj. bakterijom Escherichia coli, pa se do daljnjega ne preporuča kupanje, izvijestili su u četvrtak iz Dubrovačko-neretvanske županije.

– Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Stara Mokošica, uzorkovani 9. lipnja, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli –  navode iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije .

Podsjetimo, ovo nije prvi put da su plaže u okolici Dubrovnika onečišćene fekalijama. U kolovozu prošle godine se onečišćenje proširilo na dubrovačke plaže u Uvali Sumratin i kod Hotela Vis 2, i to samo dan nakon što je Zavod za javno zdravstvo u utorak utvrdio onečišćenje i na plažama Šulić, Danče, Hotel Bellevue i Hotel Rixos.

Godinu prije, 2019. godine, na plaži u Dubrovniku podignuta je i crvena zastava, koja upozorava na zabranu kupanja u moru. Zastavica je postavljena na plaži ispred hotela Rixos Libertas zbog curenja fekalija.

Uzimanje uzoraka mora ponavljat će dok ne prestane onečišćenje o kojem je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša te ostale mjerodavne inspekcije.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.