1 min. čitanja

SMANJI BRZINU, GUŠTAJ U LITU Na otoku Hvaru pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

SMANJI BRZINU, GUŠTAJ U LITU Na otoku Hvaru pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa
Foto: Google Street View / Screenshot

HVAR – U četvrtak, 10. lipnja 2021.g. u vremenu od 10:00 do 17:00 sati policijski službenici  Policijske postaja Hvar u suradnji sa Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom, proveli su nadzor i kontrolu cestovnog prometa na području otoka Hvara.

Prilikom provođenja akcije posebna pozornost usmjerena je na tehničku ispravnost vozila, ali i na sve ostale prekršaje u cestovnom prometu. Nadzorom su obuhvaćeni važniji cestovni pravci otoka Hvara, kao i naseljena mjesta.

Tijekom ciljanog nadzora obuhvaćeno je i kontrolirano 20 teretnih vozila, 18 mopeda, 16 motocikala i 49 osobnih vozila. Utvrđeno je  47 prekršaja (13 prekršaja nenošenja zaštitne kacige, 13 prekoračenja brzine, 8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 mobitel i drugi prekršaji). Na izvanredni tehnički pregled upućeno ukupno 8 vozila: 6 teretnih vozila i 2 osobna vozila, koja su proglašena tehnički neispravna, isključena iz prometa, te im je  zabranjeno daljnje sudjelovanje u prometu dok se utvrđeni nedostaci ne otklone.

– Ovo je jedna od aktivnosti koje provodimo u sklopu preventivnog projekta povećanja sigurnosti prometa na cestama, a posebnu pozornost posvetit ćemo i otocima na kojima se tijekom ljeta znatno poveća broj vozila i sudionika u prometu. I na ovaj način želimo doprinijeti povećanju razine sigurnosti prometa na cestama, a tijekom ljeta posebno u mjestima gdje boravi veći broj domaćih i stranih gostiju. – ističu iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

– I na godišnjem odmoru vodite računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti svoje obitelji i zato smanji brzinu i guštaj u litu – poručuju iz policije.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.