Hrvatska ratna mornarica nastavlja dobre odnose s Gradom Splitom

Foto: Grad Split

SPLIT – Novi splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić posjetili su Hrvatsku ratnu mornaricu u Luci Lora gdje im je domaćin bio zapovjednik kontraadmiral Ivo Raffanelli.

Prvi je to u nizu nastupnih posjeta gradonačelnika i njegovih zamjenika, a sa zapovjednikom kontraadmiralom Raffanelijem razgovarali su o dobroj suradnji Grada i Mornarice u proteklom razdoblju, koja će se, složile su se obje strane, jednako tako nastaviti i ubuduće.

Foto: Grad Split

– Želim Vam dobrodošlicu i iskrene čestitke Vašem timu na pobjedi. Hrvatska ratna mornarica uvijek je tu, prisutna u životu ovog grada na brojne načine, sudjelujemo u aktivnostima i akcijama koje je Grad dosad provodio, primjerice u iznošenju drvene mase prilikom sanacije marjanske šume, radili smo na pošumljavanju u akciji Boranka, izlazimo u susret i pomažemo humanitarnim udrugama i institucijama primjerice MoST, Sanus, Maestral, uvijek smo tu na dispoziciji za bilo što treba. Mi smo dio ovog grada, veliki dio naših zaposlenika su građani Splita. Vjerujem u nastavak dobre suradnje s vašim timom – rekao je zapovjednik kontraadmiral Ivo Raffanelli predstavljajući Hrvatski ratnu mornaricu.

Gradonačelnik Puljak zahvalio se na čestitkama, gostoprimstvu i doprinosu koji daju gradu:

– I dalje ćemo razvijati partnerske odnose te ih unaprjeđivati gdje god možemo. Grad će i dalje biti na raspolaganju za sve što treba Mornarici, hvala vam što sudjelujete u životu Splita.

Foto: Grad Split

Jedna od tema sastanka bila je i 30. obljetnica Hrvatske ratne mornarice koja bi se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, trebala svečano obilježiti ove godine.