1 min. čitanja

More u Staroj Mokošici više nije preplavljeno fekalijama

More u Staroj Mokošici više nije preplavljeno fekalijama
Foto: Boris Kačan

MOKOŠICA – Nakon kratkotrajnog onečišćenja fekalijama, tj. bakterijom Escherichia coli na dubrovačkoj plaži Stara Mokošica, more je jedno vrijeme zbog opasnosti po zdravlje građana i gostiju bilo opasno za kupanje. Iz Dubrovačko-neretvanske županije jutros su poslali novo priopćenje.

“Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (“Narodne novine” broj 73/08), obavještava se javnost o prestanku kratkotrajnog onečišćenja mora na plaži Stara Mokošica u Dubrovniku koje je objavljeno 10. lipnja 2021.

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uzorkovao je dodatne uzorke mora za kupanje 10. i 11. lipnja. 2021. godine. Rezultati ispitivanja udovoljavaju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08), što upućuje na prestanak kratkotrajnog onečišćenja, te je more na plaži Stara Mokošica u Dubrovniku podobno za kupanje.

Obzirom na zahtjeve Uredbe članak 24., more na plaži ponovo će se uzorkovati u roku od sedam dana, radi provjere prestanka kratkotrajnog onečišćenja”, stoji u priopćenju.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

PLAŽA KOD DUBROVNIKA ZAGAĐENA FEKALIJAMA More je onečišćeno bakterijom Escherichia coli
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.