More u Staroj Mokošici više nije preplavljeno fekalijama

Foto: Boris Kačan

MOKOŠICA – Nakon kratkotrajnog onečišćenja fekalijama, tj. bakterijom Escherichia coli na dubrovačkoj plaži Stara Mokošica, more je jedno vrijeme zbog opasnosti po zdravlje građana i gostiju bilo opasno za kupanje. Iz Dubrovačko-neretvanske županije jutros su poslali novo priopćenje.

“Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (“Narodne novine” broj 73/08), obavještava se javnost o prestanku kratkotrajnog onečišćenja mora na plaži Stara Mokošica u Dubrovniku koje je objavljeno 10. lipnja 2021.

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uzorkovao je dodatne uzorke mora za kupanje 10. i 11. lipnja. 2021. godine. Rezultati ispitivanja udovoljavaju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08), što upućuje na prestanak kratkotrajnog onečišćenja, te je more na plaži Stara Mokošica u Dubrovniku podobno za kupanje.

Obzirom na zahtjeve Uredbe članak 24., more na plaži ponovo će se uzorkovati u roku od sedam dana, radi provjere prestanka kratkotrajnog onečišćenja”, stoji u priopćenju.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ: