Netko je na otok Susak ilegalno prokrijumčario automobil – Otok je u cijelosti pješačka zona

Foto: Morski.hr

SUSAK – Prvi automobil nedavno u ilegali dopremljen na otok Susak, izazvao je uzbunu među mještanima koji se pitaju tko je, zašto i kako doveo auto na otok gdje je dopušten promet samo službenim traktorima, a nema čak ni prometnice.

Osim toga, postavljaju i pitanje na koji je način vlasnik tog zasad »misterioznog« auta na Susku, s obale dopremio i u gustišu na brdu kraj Gornjeg Sela ostavio svoj gradski Smart zagrebačke registracije, jer na taj otok, u cijelosti pješačku zonu manju od samo četiri četvorna kilometra uopće ne pristaju trajekti.

Foto: Morski.hr

Lošinjska gradonačelnica Ana Kučić je nedvosmisleno potvrdila da se fantomski Smart ima ukloniti s otoka Suska. U skladu s važećom gradskom odlukom o komunalnom redu, nadležne službe Grada Malog Lošinja slučaj su prijavile policiji koja je pokrenula postupak protiv vlasnika ovog motornog vozila čiji je identitet, očito, više-manje poznat na ovom otoku s niti stotinu duša u zimskim mjesecima, ali se o tom šuti, piše Novi list.

Gradonačelnica Kučić pozvala se na ranije gradske odluke prema kojima je cijelo područje otoka Suska, ali i susjednih otoka Ilovika, Unija, Velih i Malih Srakana proglašeno isključivom pješačkom zonom, a što se tiče automobila, stroga zabrana vrijedit će i ubuduće.

Foto: Morski HR

Kučić je dodala kako su prije desetak dana na Susku imali sastanak s predstavnicima tamošnjeg Mjesnog odbora s čije je strane potekla incijativa da se radi potreba starijih i nemoćnih žitelja tog otoka u neko dogledno vrijeme u budućnosti, uz traktore, dopusti i prometovanje električnim vozilima.

Kučić je zaključila vrlo jasnom distinkcijom da su električna vozila nešto o čemu se može razgovarati, ali da automobili s klasičnim motorima na ovim otocima lošinjskog arhipelaga nemaju što tražiti.