1 min. čitanja

Zbog približavanja Schengenu raste interes stranaca za nekretninama na Jadranu

Hrvatska obala dugi niz godina zanimljiva je strancima, ne samo za odmor već i kao destinacija na kojoj bi rado kupili nekretninu. Interes za nekretnina na Jadranu raste tim više što je Hrvatska bliže ulasku u Schengensku zonu.

Hrvatska strana Jadrana osobito je zanimljiva Slovencima, a najatraktivnije lokacije su im Istra i Primorsko-goranska županija. Interes je bio nešto manji prošle godine zbog pandemije i zatvorenih granica pa su naši zapadni susjedi masovno krenuli u kupovinu nekretnina na njihovom dijelu obale.

Foto: Frank Heuer / Visit Kvarner / facebook

Zbog velike pomame smanjio se broj dostupnih nekretnina pa su se Slovenci okrenuli hrvatskoj obali. Drugi razlog je taj što je zbog manjka nekretnina na slovenskoj obali, njihova cijena doslovce odletjela u nebo. Tako je primjerice cijena stana od 100 m2 na slovenskoj obali čak 270 tisuća eura, dok se u Hrvatskoj već za tu cijenu može kupiti manja kuća izvan obalnog pojasa.

Činjenica je da će cijene nekretnina na hrvatskoj obali, osobito u Istri i na Kvarneru rasti kako bude rasla potražnja. A ona će, tvrde, stručnjaci rasti rapidno onoga trenutka kada Hrvatska uđe u Schengen.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.