Gradonačelnica Komiže: Nije potpisana koalicija SDP-HDZ, već je HDZ-ov vijećnik glasao za prijedlog SDP-HNS-a

Foto: Facebook

KOMIŽA – Nakon što nam se jutros obratila SDP-ova nova/stara gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević, kako bi demantirala napise medija o koaliciji HDZ-a i SDP-a, na Facebooku je to i elaborirala. Kaže, koalicije nema, ali HDZ-ov vijećnik podržao je SDP/HNS-ovog kandidata za predsjednika Gradskog vijeća. 

Pojašnjenje komiške gradonačelnice prenosimo u cijelosti:

“Dragi sugrađani,

zatečena današnjom objavom u velikom broju medija, dužna sam vam se obratiti s istinom.

U Komiži nije potpisana koalicija SDP – HDZ, već je vijećnik HDZ-a glasovao za prijedlog koalicije SDP-HNS u izboru predsjednika Gradskog vijeća, na koju dužnost je izabran gosp. Edo Bogdanović (HNS). Kako je sam obrazložio, to je učinio po vlastitoj savjesti, dobronamjerno i bez ikakvih obveza, poštujući rezultate izbora za gradonačelnika Grada Komiže, te u želji da se nastavi kontinuitet u provedbi gradskih projekata, što cijenimo i poštujemo. Također je izglasan i prijedlog za potpredsjednika Gradskog vijeća, na koju dužnost je izabran gosp. Ivica Vitaljić s kandidacijske liste grupe birača.

Radi pune istine, dužna sam vam reći da je u razgovorima s kandidacijskom listom grupe birača bila predložena koalicija s njima i dogovorena podrška gosp. Ivici Vitaljiću za dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Komiže, ali su oni odbili taj prijedlog.

Na konstituirajućoj sjednici pozvala sam sve vijećnike da podrže rad i projekte naše koalicije, ali i rekla da su im moja vrata za sve njihove prijedloge i projekte otvorena. Zajedno s vijećnicima jučer sam položila prisegu i preuzela veliku odgovornost za razvoj grada Komiže u iduće četiri godine.

Vjerujem u produktivan mandat koji će obilježiti zajedništvo svih vijećnika u rješavanju važnih pitanja, a sve za dobrobit naših građana.

U malom gradu nema mjesta za ideološke podjele i prepucavanja, mnogi projekti su pokrenuti, mnogo je posla pred nama i ukoliko se budemo bavili i gubili vrijeme na ovakva podmetanja sigurno nećemo biti uspješni. Nadam se da su svi vijećnici svjesni odgovornosti koju su jučer preuzeli i na koju su svečano prisegnuli

Na kraju još jednom svima čestitam na izboru i želim puno uspjeha u radu, a medijima preporučujem da prije nego nešto objave provjere informacije”, poručila je Tonka Ivčević.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Nezavisna lista ujedinila SDP i HDZ – Gradonačelnica Komiže: “Koaliciju nismo potpisali”