MARIJANA PULJAK I IGOR SKOKO: Zaustavite devastaciju Vruje!

Foto: Boris Kačan

Saborska zastupnica Kluba Centra i GLAS-a Marijana Puljak i vijećnik Splitsko-dalmatinske županije Igor Skoko posjetili su u ponedjeljak uvalu Vruja kako bi se uvjerili u razmjere devastacije pomorskog dobra iza kojeg stoji bespravni graditelj Stipe Latković.

Marijana Puljak je u video prilogu objavljenom na Facebook stranici Centar za Split tijekom posjeta Vruji upozorila da devastacija uvale Vruja traje već više od 20 godina i da za to vrijeme ni jedna od nadležnih institucija u državi i županiji nije uspjela spriječiti Latkovića u nelegalnoj raboti.

– O ovoj sam devastaciji uputila pitanja na adrese šest ministarstava što su oni iz svojih nadležnosti napravili da se devastacija uvale zaustavi.

Niz državnih službi je već nebrojeno puta reagiralo. I Hrvatske šume, i Hrvatske vode već su pozivale inspekcije. Nekoliko je tužbi već podignuto , i ministar pravosuđa mi je potvrdio da je upravo u tijeku jedan sudski postupak koji su pokrenule Hrvatske šume, no taj je postupak trenutno u zastoju – kazala je Puljak.

Prema njezinim riječima, na djelu je ping-pong između službi, prebacivanje odgovornosti sa jednog ministarstva na drugo pa na Državni inspektorat i tako redom, a u tom ping-pongu ova devastacija se nastavlja već punih 20 godina.

Vijećnik Igor Skoko kaže kako su na sjednici Županijske skupštine inzistirali da se Stipi Latkoviću i njegovoj tvrtki Point oduzme koncesija , što je i učinjeno ali etk krajem 2018. godine.

– Nažalost, iako mu je koncesija oduzeta, Latković i dalje nastavlja sa devastacijom uvale i još uvijek nije izbačen sa posjeda državnog zemljišta – upozorio je Skoko, te je pozvao sve državne institucije da konačno riješe problem Vruje i tako zaštite taj biser Jadrana.

Njegovim se apelima pridružila i Marijana Puljak, koja je pozvala sve saborske zastupnike iz X. izborne jedinice, podsjetivši da je problem Vruje nadstranački problem koji treba rješavati u interesu svih građana Hrvatske kako se bezakonje i uništavanje pomorskog dobra pred očima državnih institucija  kakvo se događa u Vruji ne bi ponavljalo i na drugim dijelovima Jadrana.

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Puljak o divljaštvu u Vruji: “Stipe Latković 20 godina ilegalno gradi na državnoj zemlji, a država mu ne može ništa”