1 min. čitanja

OD PONEDJELJKA SA SPASILAČKOM SLUŽBOM! Sigurnije kupanje na dubrovačkim plažama

OD PONEDJELJKA SA SPASILAČKOM SLUŽBOM! Sigurnije kupanje na dubrovačkim plažama
Foto: Grad DUbrovnik

DUBROVNIK – Grad Dubrovnik i ove će godine financirati program ”Crveni križ u Gradu” – Služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja na dubrovačkim plažama.

Nastavlja se tako dugogodišnja praksa, a 15 spasioca Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, koji su prošli edukaciju, krenut će s radom na gradskim plažama od ponedjeljka 21. lipnja.

Bit će prisutni svakodnevno od 10 do 18 sati na plažama na Dančama, Mandraču, Bellevueu, Šuliću, Štikovici, Zatonu Malom i Orašcu. Ujedno se na plaži Mandrač formira Spasilačka postaja, gdje će biti i baza plovila ‘Rescue Runner’, koje služi za spašavanje na moru.

Ovaj skuter nabavljen je prošle godine sredstvima Grada Dubrovnika, a dubrovački Crveni križ prvi je u Hrvatskoj dobio ovakvo plovilo.

Spasilačka postaja na Mandraču nalazit će se na dijelu plaže namijenjenom osobama s invaliditetom te će djelatnici biti na raspolaganju za pomoć kod korištenja liftera za spuštanje i izlazak iz mora.

Grad Dubrovnik je za Službu spašavanja na plažama Crvenog križa Dubrovnik u Proračunu za ovu godinu osigurao iznos od 500.000,00 kuna.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.