PLATFORMA CRO CARE ZA TURISTE: Jednim klikom do svih informacija vezanih uz Covid

Foto: Screenshot/Cro Care

Splitsko-dalmatinska županija je u srijedu predstavila web platformu Cro Care putem koje će turisti u par klikova saznati gdje i kako doći do centra za testiranje za koronavirus, prijaviti svoje zdravstveno stanje, ali i kontaktirati svoje veleposlanstvo i sve žurne službe koje su im potrebne.

Dejan Grepo iz splitske tvrtke webLAB objasnio je da je sustav Cro Care online web platforma za lociranje hitnih službi i Covid centara za testiranje u Hrvatskoj.

– Sustav pojednostavljuje korisnikov postupak pretrage, jer ima mogućnost pretrage po trenutnoj lokaciji – kaže Grepo.

Objasnio je da korisnik latforme  može vršiti pretragu putem odabira kategorija, radijusa, odnosno odabira udaljenosti od svoje lokacije, ili prema nazivu usluge koja mu je potrebna.

– U web platformu ugrađena je i tipka za hitne pozive sa kojom putem jednog klika korisnik može pozvati policiju, vatrogasce, hitnu pomoć, covid službu, službu za hitne situacije.

Sučelje je maksimalno prilagođeno krajnjem korisniku jer grafički prikazuje mapu i listu sa lokacijama, te omogućava direktnu navigaciju do traženih lokacija. Također platforma je kompletno prilagođena za korištenje na računalima i mobilnim uređajima – pojasnio je Grepo.

Web platforma trenutno je prevedena na sedam jezika sa Smartweb sustavom za prepoznavanje korisnikovog govornog područja, koje automatski prevodi stranicu na njegov jezik i filtrira lokacija po jezičnom sučelju.

Damir Gabrić, novi načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, objasnio je kako je aktivacija platforme Cro Care još jedna u nizu aktivnosti Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije kako bi svim gostima, kako stranima tako i domaćima olakšali boravak u Hrvatskoj.

Bez kompliciranih pretraživanja na raznim internetskim stranicama od sada će turisti na jednome mjestu s nekoliko klikova moći do svih informacija vezanih uz COVID, ali i do svih žurnih službi koje će im eventualno biti potrebne.

Grepo je posebno naglasio kako je tvrtka webLAB spremna do kraja lipnja u sustav uključiti cijelu Hrvatsku uz suradnju sa županijama, Ministarstvom turizma i Hrvatskom turističkom zajednicom koje će sa ovakvim projektom Hrvatsku postaviti kao najpristupačniju i najorganiziraniju u cijeloj Europi.

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

GDJE JE PLAŽA? Mobilna aplikacija koja će digitalizirati sve plaže u Hrvatskoj!