2 min. čitanja

Otvoren 14. Festival mediteranskog filma Split

Otvoren 14. Festival mediteranskog filma Split
Foto: FMFS

SPLIT – Hrvatskom premijerom nagrađivanog turskog filma “Još jedan dah” i premijerom kratkog filma “Split” redateljice Renate Poljak u Ljetnom kinu Bačvice počeo je 14. Festival mediteranskog filma Split. Otvorio ga je gradonačelnik Ivica Puljak koji je rekao da mu je posebno drago što se Festival održao s obzirom na pandemiju, te je pozvao građane da ga sljedećih deset dana posjete. Najavio je da će Grad i dalje podržavati Festival i istaknuo da je to jedna lijepa priča i prethodnog gradonačelnika koji je podržavao takve djelatnosti i zadržao javni prostor u kinu Bačvice.

Direktor festivala Alen Munitić izjavio je kako mu je drago da uvijek imaju podršku Grada Splita, Hrvatskog audiovizualnog centra, Turističke zajednice i svih ostalih institucija koje stoje uz festival i koje im pomažu da svake godine mogu rasti iako je sada u nešto manjim kapacitetima.

Foto: FMFS

– Bez obzira što je sve u manjim gabaritima, pripremili smo 35 filmova iz 19 zemalja, hrvatske premijere i čak jedna europska premijera tako da mislim kako će publika stvarno imati prilike uživati u filmovima, dodao je Munitić.

U programu festivala prikazuju se filmovi iz 18 zemalja, a u dugometražnom programu svi filmovi su ujedno i hrvatske premijere. U Splitu će se, premijerno u Europi i tek nekoliko dana nakon svjetske premijere na Tribeca Film Festivalu, prikazati napeti grčko-nizozemski film “Bez kajanja”.

Foto: FMFS

Program Festivala se osim u Ljetnom kinu Bačvice održava i u Domu mladih na čijem će se platou prikazivati najbolje od međunarodnog kratkog filma, a riječ je o programu sa 16 naslova od 364 prijavljena.

Pobjedniku programa Ješke, u kojem se prikazuju kratki hrvatski filmovi, ove godine ide novčana nagrada od 14 tisuća kuna.

Zbog aktualnih epidemioloških mjera, kapacitet gledališta smanjen je na jednu trećinu kako bi se publici osigurala preporučena distanca.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.