POGLEDAJTE KOLIKI JE! U Split uplovio najveći kruzer do sad

Foto: I.S. , Siniša Vickov

SPLIT – U petak oko 6 sati ujutro u Split uplovio luksuzni kruzer MSC Splendida, a foto izvještaj donosi Dalmacija danas. Kako smo još jučer pisali, brod koji je danas stigao dug je čak 333 metra, a na njemu boravi oko 1.000 putnika i oko 850 članova posade, najveći kruzer koji je do sada posjetio taj grad.

Podsjetimo, Vitko Vrgoč iz Lučke uprave Split, potvrdio je za Morski HR da će MSC Splendida, koji je stigao iz grčke luke Krf, privezan na vanjskom lukobranu splitske luke, na vezu br. 26, te da će na doku ostati do 17 sati, kada nastavlja za Trst.

Foto: I.S. , Siniša Vickov

Vrgoč je također kazao kako tijekom ove sezone Split očekuje dolazak 30-ak velikih kruzera, iako su najave posjeta i nešto veće.

Antun Alfirević, brodski agent i predstavnik tvrtke MSC u Splitu, potvrdio nam je kako će, obzirom na stroge epidemiološke mjere koje agencija poduzima u cilju zaštite svojih putnika, izostati slobodne šetnje putnika kruzera po gradu.

Foto: I.S. , Siniša Vickov

Naime, kako je objasnio Alfirević, tijekom boravka kruzera u Splitu iz broda će smjeti izaći samo oni turisti koji su unaprijed kupili organizirane ture ili turističke obilaske gradskih znamenitosti, dok će svi ostali putnici ostati na brodu.

Inače, prije uplovljavanja MSC Splendide, najveći zabilježeni kruzer koji je posjetio Split bio je 316 metara dugačak Celebriti Equinox koji je u Splitu boravio u kolovozu 2018. godine.