2 min. čitanja

Velike akcije čišćenja podmorja u ACI marinama Dubrovnik i Šimuni

Velike akcije čišćenja podmorja u ACI marinama Dubrovnik i Šimuni
Foto: PR / ACI

ŠIMUNI/DUBROVNIK – Dvije velike akcije čišćenja podmorja u proteklom su tjednu organizirane u ACI marinama Dubrovnik i Šimuni. Za čistoću podmorja ACI marine Šimuni pobrinuli su se ronioci iz Ronilačkog centra Foka, dok su u ACI marini Dubrovnik snage udružili članovi ronilačkih klubova Dubrovnik, ABYSS i Kjerna. Ove sjajne ekipe su iz mora uklonile značajne količine otpada i tako dale izniman doprinos čistoći našeg podmorja i okoliša. To je ujedno i temeljna vrijednost ACI-ja, što potvrđuju i svjetski priznate Plave zastave u ACI marinama diljem hrvatske obale.

Čišćenje podmorja u ACI marini Šimuni provedeno je u nedjelju 13. lipnja, a u organizaciji čišćenja su sudjelovali i Grad Pag i Turistička zajednica Grada Paga. Uz to, iskusan tim iz Ronilačkog centra Foka već dugi niz godina održava plave akcije na području otoka Paga, a ovog su vikenda osim podmorja ACI marine također očistili i podmorje Kampa Šimuni. U sklopu ovih akcija organizirana je i edukacija o morskim konjicima, kako bi se što snažnije naglasio značaj brige o čistoći podmorja i biljnih i životinjskih vrsta koje žive u našem moru.

Foto: PR / ACI

– U jutarnjim satima u nedjelju krenula je akcija čišćenja podmorja u marini, a trajala je više od tri sata. Podmorja su gotovo u potpunosti očišćena i vjerujemo da ćemo nastaviti s ovakvim akcijama na području Šimuna i ostatka otoka Paga, kako bismo naučili naše najmlađe da moramo čuvati naše podmorje – rekao je Stipe Žunić, direktor ACI marine Šimuni.

S druge strane, čišćenje podmorja u ACI marini Dubrovnik održano je u četvrtak 17. lipnja, pri čemu su iz mora izvučene još veće količine otpada. Kolike su napore uložili ronioci triju klubova pokazuje i činjenica da je akcija trajala gotovo 4 sata.

Foto: PR / ACI

– Briga o podmorju i zaštita okoliša neizostavan je dio naše poslovne politike, stoga svake godine organiziramo ovakve i slične akcije. Svjesni smo važnosti ljudskog utjecaja na okoliš te smatramo da ovakve akcije uvelike pridonose razvoju svijesti i odgovornosti za životnu sredinu u kojoj živimo i djelujemo –  poručio je Leo Ajduković, direktor ACI marine Dubrovnik.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.