1 min. čitanja

VISOKE TEMPERATURE More se zagrijalo do 26, a zrak do 35 °C!

VISOKE TEMPERATURE More se zagrijalo do 26, a zrak do 35 °C!
Foto: Pixabay

Pretežno sunčano vrijeme povremeno s malom do umjerenom naoblakom, a popodne u unutrašnjosti mogućnost pokojeg lokalnog pljuska, uglavnom u gorskim područjima, prognozira za nedjelju Državni hidrometeorološki zavod, koji za Jadran najavljuje tek slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 35 °C, pa je zbog iznimno visokih temperatura za područje Istre i Kvarnera proglašen žuti meteoalarm.

DHMZ je izdao prvo ovosezonsko upozorenje na toplinske valove. Sredinom tjedna posebno pripazite kad najviše dnevne vrijednosti temperature u kopnenim krajevima dosegnu i 38 stupnjeva!

– Toplinski val će trajati vrlo vjerojatno barem do petka, a moguće i do kraja drugog tjedna – rekla je prognostičarka HRT-a Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a gostujući u Dnevniku.

– Za sljedećih tjedan dana znamo da će vladati vrućina, a poslije, jest da će to biti nekakvo ljetno vrijeme i ljeto nam dolazi u ponedjeljak, ali ne možemo još sa sigurnošću tvrditi hoće li se nastaviti toplinski val – rekla je Mikuš Jurković.

Osvježite se u moru čija je temperatura danas već od 22 pa čak do 26 °C.

Vrlo visok UV indeks traži da se sklonite u hladovini u najtoplijem dijelu dana. A ne zaboravite uzimati ni dovoljno tekućine, pa čak i ako ne osjećate žeđ.

Voda, hlad, klima, šeširi i kape. Lagana, prozračna, najbolje svijetla odjeća recept je za ovakvo vrijeme. Uz vrućinu i idućih dana na kopnu rijetko može biti pokojeg poslijepodnevnog pljuska.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.