1 min. čitanja

I OVOG LJETA ISTI PROBLEM: Neodgovorni nautičari ugrožavaju ljudske živote

Posada policijskog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar u nedjelju je u 10 sati ujutro kod otoka Pašmana zatekla 78-godišnjeg državljanina Austrije kako svojim plovilom glisira  na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Samo koji sat kasnije, potvrđeno je iz PU Zadarske,u nedjelju nešto iza 17 sati u prolazu Mali Ždrelac između Pašmana i Ugljana u istom je prekršaju zatečen i 54-godišnji njemački državljanin.

Dva dana prije, prošloga petka, na istoj su lokaciji prolaza Mali Ždrelac policijski službenici u glisiranju plovilom uz obalu zatekli 55-godišnjeg državljanina Austrije.

Sva trojica stranih državljana su zbog počinjenog prekršaja novčano sankcionirani po odredbama Pomorskog zakonika.

Tijekom svake nautičke sezone slični se prekršaji ponavljaju gotovo iz dana u dan. Policijski apeli o nužnosti pridržavanja zakona u pomorskom prometu, čini se, ne daju puno rezultata, pa svake godine svjeočimo tragičnim posljedicama kršenja propisa i bahatog i neodgovorbnog ponašanja dijela nautičara.

Stoga nije naodmet još jednom ponoviti koliko je važno u pomorskom prometu obratiti pažnju na pravila koja se odnose na sigurnost plovidbe kako bi se zaštitilo ono najdragocjenije – ljudski životi.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.