1 min. čitanja

OŠTEĆENJE PLOVILA NA ŽIRJU: Poznato tko je, ali ne i zašto je odvezao brodicu

OŠTEĆENJE PLOVILA NA ŽIRJU: Poznato tko je, ali ne i zašto je odvezao brodicu
Foto: Boris Kačan

Neobičan prošlotjedni slučaj odvezivanja brodice sa veza na otoku Žirju, koje je prouzročilo njezino oštećenje, ali i kriminalističku istragu protiv krivca, dobio je neobičan ishod.

Naime, Policijska uprava Šibensko-kninska potvrdila je da je privela kraju kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom sa Žirja kojega sumnjiči za kazneno djelo iznude, ali i oštećenje tuđe stvari.

Prema policijskom izvješću, 46-godišnjak je osumnjičen da je između 12. i 14. lipnja na otoku Žirju pokušao naplatiti nepostojeći novčani dug od 38-godišnjaka, te mu je telefonskim pozivima prijetio da će oštetiti ili zapaliti plovilo 38-godišnjaka  koje je na vezu na otoku Žirju, što je kod ovoga izazvalo strah i bojazan.

46-godišnjak se također sumnjiči da je 13. lipnja sa veza u Žirju odvezao plovilo u vlasništvu 50-godišnjakinje, koje je potom nekontrolirano udaralo u obalu i pri tome su nastala oštećenja procijenjena na 10 tisuća kuna.

U policiji su nam potvrdili da još uvijek  nisu ustanovili jesu li kazneno djelo prijetnji 38-godišnjaku i odvezivanje plovila u vlasništvu 50-godišnjakinje u konkretnoj međusobnoj vezi.

Protiv osumnjičenog 46-godišnjaka je podignuta kaznena prijava općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a on je završio u pritvoru.

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

ODVEZALI JOJ BROD NA ŽIRJU: Osveta ili…?
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.