OVAKO SE STVARA LIJEPA SLIKA O HRVATSKOJ: Njemačke turistkinje pohvalile opatijsku policiju

Foto: MUP

Dvije njemačke državljanke pohvalile su danas opatijsku policiju na izuzetno efikasnom, humanom i profesionalnom postupanju, objavila je Policijska uprava Primorsko-goranska.

Naime, turistkinje su se jutros oko 6 sati, hodajući po nepoznatom terenu, izgubile u blizini vijadukta Anđeli na autocesti A8 kod Matulja, te su pozvale policiju u pomoć.

Za manje od 20 minuta policijska ophodnja ih je pronašla, pružila im pomoć te ih dovezla u opatijski hotel u kojem su mlade Njemice odsjele.

U komunikaciji sa službenicima policije pokazivale su zabrinutost i strah no sve je vrlo brzo nestalo prilikom razgovora na jeziku koji razumiju i kroz empatični i profesionalni pristup policijskih službenika.

Njemice su, uz zahvalu na pruženoj pomoći, osobito pohvalile opatijsku policiju na humanom i stručnom pristupu koji im pruža apsolutni osjećaj sigurnosti tijekom njihovog odmora u Hrvatskoj.

Ova crtica iz svakodnevnog postupanja policije u turističkim mjestima još jednom pokazuje kako policija, odnosno cjelokupan MUP, daje nemjerljiv doprinos uspješnoj provedbi turističke sezone čime Hrvatsku po pitanju sigurnosti i kvalitete stavlja na popis jedne od najtraženijih europskih turističkih destinacija.

M.B.