1 min. čitanja

Izvoz proizvoda ribarstva nam je narastao za 31 posto!

Izvoz proizvoda ribarstva nam je narastao za 31 posto!
Foto: MP

U prvom kvartalu 2021. godine zabilježen je rast vrijednosti izvoza proizvoda ribarstva od 31 % te iznosi gotovo 94 milijuna eura i 17,7 tisuća tona, a ostvaren je i rekordni izvoz plavoperajne tune u količini i vrijednosti, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Također, Hrvatska kontinuirano bilježi trend rasta količine i vrijednosti akvakulturne proizvodnje, u 2020. godini proizvodnja akvakulture iznosila je više od 133 milijuna eura te zabilježila rast vrijednosti za 12 % te rast količine od 3 %.

Ublažavanjem mjera i otvaranjem ugostiteljskih objekata dodatno se stabiliziralo tržište ribarstva i akvakulture i proširili su se kanali prodaje te je promatrano u odnosu isto razdoblje prethodne godine zabilježena veća vrijednost prve prodaje u gospodarskom ribolovu za 3 %, kao i rast prosječne cijene proizvoda morskog ribolova za 20 %.

Također, prema provedenom istraživanju i prikupljenim službenim podacima Uprave za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i Državnog zavoda za statistiku, raste i potrošnja proizvoda ribarstva i akvakulture u RH u 2019. godini za čak 11 % u odnosu na 2018. godinu te iznosi više od 20 kilograma po glavi stanovnika.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.