ODLIČNA VIJEST Šibensko brodogradilište Iskra bilježi pozitivne poslovne rezultate, zaposlili 15 novih radnika

Foto: Iskra brodogradilište Šibenik

ŠIBENIK – U moru loših gospodarskih vijesti, osobito onih koji se odnose na hrvatsku brodogradnju, lijepa vijest stiže nam iz Iskra šibenskog brodogradilišta. Posla, kažu, nikad više zbog čega su morali zaposliti dodatnu radnu snagu.

Iako im je prošlogodišnji lockdown smanjio obujam poslova, današnja situacija u brodogradilištu je iznad svih očekivanja. Iz uprave Iskra šibensko brodogradilište priopćili su kako su, unatoč završetku sezone radova, koja obično završava u svibnju, navozi u brodogradilištu i dalje puni, a takvi bi trebali ostati i u srpnju. Zbog toga su, kažu, zaposlili još 15 radnika.

Foto: Iskra brodogradilište Šibenik

Iskra brodogradilište Šibenik ove godine bilježi značajan porast remontnih aktivnosti u komercijalnom segmentu pa je do sada na njihovim navozima radi remonta ukupno bilo 130 plovila.

Slovenski proizvođač elektrotehničkih proizvoda Iskra preuzeo je 2019. godine tadašnje Remontno brodogradilište Šibenik, koje nakon provedenog financijskog i operativnog restrukturiranja, posluje uspješno i postiže odlične proizvode rezultate pod novim brandom “Iskra Shipyard”, koje danas zapošljava 166 osoba. Inače, tvrtka “Iskra”, elektro i sistemske rešitve d.o.o iz Ljubljane nedavno je preuzela 100 posto udjela u hrvatskom poduzeću ELKA d.o.o., inače najvećem proizvođaču električnih kabela u ovom dijelu Europe.

Iz Iskra grupe su se pohvalili  kako su unatoč pandemiji, prošlu godinu završili s rekordnih 130 milijuna eura konsolidiranih prihoda, a ove godine očekuju daljnji rast veći od 20 posto.

K.B.