1 min. čitanja

VIDEO Britanija tvrdi da Rusi nisu pucali na njihov razarač, Rusi objavili video koji to opovrgava

VIDEO Britanija tvrdi da Rusi nisu pucali na njihov razarač, Rusi objavili video koji to opovrgava
Foto: Screenshot Twitter

Nastavlja se verbalno prepucavanje Britanije i Rusije oko toga je li ruska mornarica ispalila hice i bacila bombe upozorenja u blizini razarača Britanske kraljevske mornarice HMS Defender, koji je prema riječima ruske strane, neovlašteno uplovio u njihove teritorijalne vode u Crnom moru. Iako Britanija tvrdi da vatrenog upozorenja nije bilo, rusko ministarstvo obrane tvrdi drugačije.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je snimku koja, kažu, pokazuje kako ruske zrakoplove i brodove koji “tjeraju iz voda Krima” britanski razarač HMS Defender.

Ruski odgovor stigao je nedugo nakon što je službena Britanija odbacila tvrdnje Moskve da su na britanski razarač ispaljeni hici i bačene bombe upozorenja. Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je njihov granični ophodni brod pucao na HMS Defender nakon što je ušao u ruske teritorijalne vode u Crnom moru.

Navode i kako je ruski ratni zrakoplov Su-24M bacio četiri bombe u blizini britanskog ratnog broda. No britansko ministarstvo obrane priopćilo je, pak, kako je 152 metra dug i 8500 tona masivan brod “nevino prolazio kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu s međunarodnim pravom”.

-Vjerujemo da su Rusi u Crnom moru izvodili topovsku vježbu i tako nas upozoravali na svoje aktivnosti u tom dijelu mora – stoji u Twitter objavi britanskog ministarstva obrane.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Rusi pucali na britanski vojni brod: “Ušli su u ruske vode čak 2 milje!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.