1 min. čitanja

Perojci uređuju Gromaču za fešte

Perojci uređuju Gromaču za fešte
Foto: Grad Vodnjan

VODNJAN – Perojci su opet složno zasukali rukave i krenuli s uređenjem Gromače za nadolazeće programe Vodnjanskog ljeta 2021.

Radnoj akciji odazvali su se članovi Društva perojskih Crnogoraca „Peroj 1657“ i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Peroj te mještani. Sredstva za materijal osigurana su iz programa Grada Vodnjan-Dignano.

Foto: Grad Vodnjan

Trenutno se uređuje šank pod košćelama na mjestu starog, koji je s vremenom propao, te drugi elementi. Nakon ljeta mještani će nastaviti s akcijom i dodatno uljepšati ovaj prepoznatljivi simbol Peroja.

Gromača, s prepoznatljivim košćelama, jedno je od središnjih mjesta glasovite Perojske fešte i mnogih drugih ljetnih manifestacija na otvorenom.

Međutim, prva zbivanja u Peroju iz ovogodišnjeg programa Vodnjanskog ljeta odvijat će se na plaži Martulina: u nedjelju 27. lipnja održava se turnir u odbojki na pijesku u organizaciji Zajednice Talijana Vodnjan-Comunità degli Italiani di Dignano, a u subotu 3. srpnja na rasporedu je tradicionalni odbojkaški turnir „Martulina cup“ u organizaciji DPC-a „Peroj 1657“.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.