Slovenac krao bicikle po Istri pa ih prevozio u Sloveniju

Foto: MUP

POREČ – Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 23-godišnji slovenski državljanin počinio deset kaznenih djela krađe, a da je jedno kazneno djelo s njim počinio i 55-godišnji slovenski državljanin.

Nakon što su policijski službenici analizirali krađe bicikala iz kampova na području zapadne obale Istre, s počinjenjem kaznenih djela povezali su 23-godišnjeg slovenskog državljanina. Utvrdili su kako je mladić tijekom ove i prošle godine ulazio u Hrvatsku u više navrata te je iz kampova otuđivao bicikle, a potom je s ukradenim biciklima napuštao zemlju, u većini slučajeva i prije nego što su vlasnici shvatili da su ostali bez bicikla i prijavili krađu policiji. Zahvaljujući upornom radu policijskih službenika, ovog puta nije uspio prijeći granicu.

Naime, kada je 25. lipnja oko 22.20 sati osumnjičeni pristigao na granični prijelaz Kaštel s 55-godišnjakom, policijski službenici utvrdili su kako muškarci u automobilu BMW, slovenske registarske oznake, prevoze dva bicikla za koja nisu posjedovali  nikakav dokaz o vlasništvu. Utvrđeno je kako su bicikle otuđili nešto ranije u kampu u Vrsaru, čime su 56-godišnjeg austrijskog državljanina oštetili za više tisuća kuna.

Osim ove krađe, policija sumnjiči 23-godišnjaka da je u ovoj godini počinio još pet krađa, od čega tri na porečkom području te po jednu na umaškom i pulskom području. U razdoblju od 10. da 17. lipnja osumnjičeni je u dva kampa u Tar-Vabrigi otuđio tri bicikla, čime je 67-godišnjeg njemačkog državljanina, 55-godišnjeg austrijskog državljanina i 57-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za više desetaka tisuća kuna. U prvom slučaju 23-godišnjak je jednostavno sjeo na bicikl i s njime se udaljio iz kampa.

D.G.