1 min. čitanja

Slovenac krao bicikle po Istri pa ih prevozio u Sloveniju

Slovenac krao bicikle po Istri pa ih prevozio u Sloveniju
Foto: MUP

POREČ – Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 23-godišnji slovenski državljanin počinio deset kaznenih djela krađe, a da je jedno kazneno djelo s njim počinio i 55-godišnji slovenski državljanin.

Nakon što su policijski službenici analizirali krađe bicikala iz kampova na području zapadne obale Istre, s počinjenjem kaznenih djela povezali su 23-godišnjeg slovenskog državljanina. Utvrdili su kako je mladić tijekom ove i prošle godine ulazio u Hrvatsku u više navrata te je iz kampova otuđivao bicikle, a potom je s ukradenim biciklima napuštao zemlju, u većini slučajeva i prije nego što su vlasnici shvatili da su ostali bez bicikla i prijavili krađu policiji. Zahvaljujući upornom radu policijskih službenika, ovog puta nije uspio prijeći granicu.

Naime, kada je 25. lipnja oko 22.20 sati osumnjičeni pristigao na granični prijelaz Kaštel s 55-godišnjakom, policijski službenici utvrdili su kako muškarci u automobilu BMW, slovenske registarske oznake, prevoze dva bicikla za koja nisu posjedovali  nikakav dokaz o vlasništvu. Utvrđeno je kako su bicikle otuđili nešto ranije u kampu u Vrsaru, čime su 56-godišnjeg austrijskog državljanina oštetili za više tisuća kuna.

Osim ove krađe, policija sumnjiči 23-godišnjaka da je u ovoj godini počinio još pet krađa, od čega tri na porečkom području te po jednu na umaškom i pulskom području. U razdoblju od 10. da 17. lipnja osumnjičeni je u dva kampa u Tar-Vabrigi otuđio tri bicikla, čime je 67-godišnjeg njemačkog državljanina, 55-godišnjeg austrijskog državljanina i 57-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za više desetaka tisuća kuna. U prvom slučaju 23-godišnjak je jednostavno sjeo na bicikl i s njime se udaljio iz kampa.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.