2 min. čitanja

Biogradu se smiješi rekordna sezona, nautički turizam iznad očekivanja

Biogradu se smiješi rekordna sezona, nautički turizam iznad očekivanja
Foto: Boris Kačan

BIOGRAD – Sudeći po rezervacijama ovogodišnja turistička sezona u Biogradu na Moru mogla bi biti iznad svih očekivanja, a najveći “bum” bilježe među nautičarima.

U prvih 5 mjeseci ove godine čarter je bolji nego 2019. godine za desetak posto, porast od 5 posto bilježe i kampovi, dok pad broja turista zasad bilježi hotelski smještaj, prenosi HTV. No može li sezona 2021. dosegnuti rekordnu 2019?

Foto: Pixabay

– Bili bi zadovoljni da dosegnemo barem rezultate iz 2019. S obzirom da se ove godine pokazalo da se nautika povećava, veća je i sigurnost za same goste, prema tome – nema straha – izjavio je gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez.

Ističe kako je Grad osigurao građanima i gostima četiri punkta za testiranje, a svoje centre za testiranje imaju i hotelske kuće. Jedan od punktova nalazi se odmah pored marine. Antigenski testovi su gotovi za 15 minuta, a PCR nalaz je, prema riječima medicinskog osoblja, gotov za jedan dan.

Foto: BBS

– Ovo što vidimo po rezervacijama, ako se nešto drastično ne promijeni, očekujemo kroz nekih desetak dana punu sezonu barem, što se tiče čartera u Hrvatskoj. Nautička sezona ide, usporeno je došlo, ali nadamo se da će puno duže trajati, i da će nas situacija u kolovozu i rujnu pomaziti za razliku od prošle godine, izjavio je Luka Šangulin, direktor čarterske tvrtke.

Naravno sve ovisi o kretanju pandemije pa se svi nadaju da se neće ponoviti prošlogodišnja situacija kada su nautičari već sredinom kolovoza naglo prekinuli odmor u Hrvatskoj, koja je zbog rasta broja zaraženih, u svega nekoliko dana od zelene zone skočila u crvenu.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.