2 min. čitanja

Slovenac spasio dvoje Austrijanaca s goruće jahte: “Uspjeli su uzeti samo ono najvažnije”

Slovenac spasio dvoje Austrijanaca s goruće jahte: “Uspjeli su uzeti samo ono najvažnije”
Foto: Čitatelj

BIOGRAD NA MORU – Veliki požar koji je izbio na jahti kraj Biograda u moru, u opasnost je doveo živote osam Austrijanaca. Na svu sreću nitko nije ozlijeđen, a slovenski turist spasio je muškarca i ženu koji su doplivali do njegova čamca.

U nedjelju ujutro oko 10 sati i 30 minuta izbio je veliki požar na moru nedaleko od Biograda na Moru. Jahta se zapalila na sred kanala, a na svu sreću nitko od osam Austrijanaca nije ozlijeđen.

– Požar je potpuno lokaliziran, nema više otvorenog plamena. Vatrogasci su već popodne prešli na plovilo i gašenje i polijevanje naslaga plastike – rekao je za Večernji list zapovjednik VZ Zadarske županije Matej Rudić.

Slovenac Poloni Ramšak koji je svojim čamcem bio u blizini goruće jahte ispričao je medijima čemu je svjedočio.

Foto: Čitatelj

– Prolazili smo čamcem kada smo vidjeli dim s jahte. Još uvijek nije bio jak dim, činilo se kao da gori ručak ili nešto slično. No, oko plovila su se već vidjele naftne mrlje – rekao je Ramšak za 24ur i dodao:

– Odvezli smo se do broda i pitali treba li im pomoć. Dvoje putnika, žena i muškarac prebacili smo na naš brod. Komunicirali smo na engleskom, ali obzirom da razumijem njemački razumio sam i što su pričali između sebe. Razgovarali su o tome kako ne mogu vjerovati što se dogodilo, a žena je muškarca pitala je li sve uspio uzeti, ali on je rekao da nije, da je uzeo samo najvažnije.

– U trenutku izbijanja požara na unajmljenoj jahti bilo je osam austrijskih državljana. Spasili su se skokom u more i isplivali su neozlijeđeni na obalu. Dojava je bila u 10.17. Očevid je izvršila lučka kapetanija uz suradnju policije. Na jahti nije bilo djece – rekli su iz zadarske policije i dodali da je jahta imena ‘Do This’ unajmljena u biogradskoj marini Kornati prije tri dana te da se zapalila po povratku.

Večernji je od zapovjednika biogradskih vatrogasaca Darka Banića saznao da je vlasnik napustio jahtu prije. Jahta je navodno krenula iz Sukošanske bibinjske marine Dalmacija.

– Prerano je govoriti o uzrocima, s obzirom na to da je plastika gorjela. Kad se vatra ugasi, pristupit ćemo očevidu – rekla je Sonja Šimurina iz PU zadarske.

Foto: Čitatelj

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

BUKTINJA KOD BIOGRADA Osmeročlana posada iz Austrije prije dva dana unajmila jahtu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.