U Kvarneru 11 stranaca nedozvoljeno glisirali!

Foto: HRT / Screenshot

RIJEKA – Tijekom protekloga vikenda policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka provodili su pojačani nadzor u cilju veće sigurnosti na moru.

U akvatoriju Malog Lošinja, Krka i Raba zatekli su u počinjenju prekršaja 11 stranih državljana,  a riječ je o pet slovenskih, dva njemačka državljana te po jednom austrijskom, mađarskom, poljskom i francuskom državljaninu koji su svojim plovilima glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. 

Pomorski policajci sankcionirali su ih zbog počinjenog prekršaja iz Pomorskog zakonika i to novčanom kaznom.

Policijski službenici će i nadalje provoditi mjere i radnje u cilju sprječavanja nesreća, stradavanja kupača i ronioca te veće sigurnosti na moru.

Iz riječke pomorske policije doznajemo da se prekršitelji kažnjavaju ovisno o težini prekršaja, odnosno brzini i blizini obale, pa će se s najblažom kaznom od 600 kn kazniti oni koji su zatečeni u rubnom dijelu udaljenosti od 300 metara od obale, a s 1100 kuna prekršitelji koji glisiraju bliže obali.

Policija se doista trudi, ali stječe se dojam da su kazne za ovakve prekršaje premale u odnosu na broj prekršaja i malobrojnost službi koje bi realno trebale, ali nisu u mogućnosti biti na terenu u najvećem mogućem broju.