1 min. čitanja

Velika bijela psina napala 39-godišnjeg surfera

Velika bijela psina napala 39-godišnjeg surfera
Foto: Pixabay

39-godišnji američki surfer teško je ozlijeđen u napadu velike bijele psine na obalama Kalifornije, nedaleko od San Francisca.

Napad se dogodio u subotu u jutarnjim satima, mjesec dana nakon što su znanstvenici objavili kako je blago porasla populacija ove životinje u tom području. Muškarac je uspio doplivati do plaže Gray Whale Cove u blizini San Francisca, odakle je hitno prevezen u bolnicu.

Foto: Pixabay

Morski pas je bio duljine otprilike 2 metra pa se pretpostavlja da je riječ o mladoj životinji.

– Muškarac je zadobio jedan ugriz, a na stražnjoj strani natkoljenice zadobio je i 10-ak razderotina – izjavio je za CBSN Bay Area zapovjednik Vatrogasne službe San Mateo Brian Ham.

Iako uz obale San Matea ima puno morskih pasa, napadi poput ovoga su rijetki. No strah se uvukao među kupače jer se ne može sa sigurnošću reći koliko daleko od plaže se napad i dogodio.

– Morski psi obično se nalaze između 30 do 60 metara od obale, što je obično i zona koju koriste surferi. No nije isključeno da psina dođe bliže plaži – napominje zapovjednik Ham.

Znanstvenici su posljednjih godina zabilježili blagi porast populacije velike bijele psine na sjeveru Kalifornije, što je dobar pokazatelj obnove podmorja. Nesretni surfer na sreću nije zadobio ozlijede opasne po život te je prema pisanju lokalnih medija pušten na kućnu njegu.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.