1 min. čitanja

ŽIVOT NA OTOKU Murterski centar Jedro pripremio bogat kulturno-edukativni program za domaće i turiste

ŽIVOT NA OTOKU Murterski centar Jedro pripremio bogat kulturno-edukativni program za domaće i turiste
Foto: Igor Turčinov

MURTER – Bogat kulturno-edukativni program očekuje je mještane, ali i posjetitelje otoka Murtera idućih godinu dana. Društveni centar Jedro, koji okuplja lokalne udruge s područja općine Murter-Kornati objavio je godišnji kalendar događanja, u kojemu će se za svakoga naći ponešto.

Aktivnosti su pripremile udruge Argonauta, Latinsko idro, KUU Zaokret, Ogranak Matice hrvatske u Murteru, Murterske poklade te Dramski amateri Murter, odnosno partneri i suradnici projekta Jedro. Idući mjesec tako počinje tradicionalna Škola u gajeti, namijenjena mladima od 8 do 16 godina starosti, a koji će skupa s učiteljem jedrenja ploviti murterskim akvatorijem u školskim gajetama Kurnatarica i Zadrugarka. Polaznici će kroz ovu ljetnu školu stjecati potrebna praktična znanja kako bi unutar udruge Latinsko idro, ali i samostalno mogli nastaviti primjenjivati naučene pomorske vještine. Nastava će se održavati do kraja rujna.

6. i 7. srpnja održat će se i radionica održive scenografije za sve mlade koji su zainteresirani za očuvanje prirode, a radionicu će voditi Nina Šegović. Osim književnih večeri i Festivala slobodne glazbe, Društveni centar Jedro u srpnju priprema i Eko-ljeto, edukativne radionice koje će se održavati na plaži Čigrađa, a u sklopu kojih će djeca učiti o zaštićenim morskim vrstama, o važnosti očuvanja podmorja te o nužnosti recikliranja otpada koji uvijek može naći drugu namjenu.

Cjelokupni program Društvenog centra Jedro financiran je s 85 posto europskih sredstava, dok je ostatak financiran iz državnog proračuna. Ukupna vrijednost projekta je oko 2 milijuna kuna.

Više detalja možete pronaći OVDJE.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.