Francuski Forbes posvetio izdanje Hrvatskoj, ove godine stiglo 300 posto više francuskih gostiju nego lani

Foto: Boris Kačan

Hrvatska bilježi 300 posto više francuskih gostiju nego lani, objavila je Hrvatska turistička zajednica. Razlog tome možda leži u čestoj promociji hrvatskog turizma kroz francuske časopise, među kojima je i Forbes. 

Posljednji broj magazina Destination, francusko izdanje popularnog Forbesa, u cijelosti je posvećen Hrvatskoj. Časopis na 100-tinjak stranica govori o ljepotama Hrvatske, a osim plaža i otoka, prikazane su i destinacije iz unutrašnjosti poput Zagorja te city-break destinacije kao što su Zagreb, Split i Rijeka.

Foto: HTZ

Časopis je tiskan u 100 tisuća primjeraka i bit će dostupan na prodajnim mjestima diljem Francuske sve do kraja ljeta, priopćili su iz Hrvatske turističke zajednice.

U francuskom izdanju Forbesa objavljena je lista 12 atraktivnih europskih otoka koji su idealne destinacije za posjet ovog ljeta, a na popisu se, uz najljepše portugalske, grčke i španjolske otoke, našla i Korčula uz koju stoje i dodatne informacije oko trenutnih uvjeta za ulazak u Hrvatsku i projekta Safe Stay in Croatia.

I jedan od najčitanijih francuskih ženskih časopisa Version Femina, kojeg prosječno prati pet milijuna čitatelja, objavio je članak u kojem preporučuje posjet prekrasnom Dubrovniku, odnosno Stradunu, Lokrumu, tvrđavi Lovrijenac i ostalim znamenitostima ovog „bisera Jadrana“. Dubrovnik je centralna tema i članka na specijaliziranom portalu Figaronautisme.com, posvećenog nautičkim sportovima. Ovaj visokokvalitetni i izuzetno čitan nautički portal svojim čitateljima predlaže posjet Lokrumu na kojem se nalaze prekrasne plaže, prirodni fenomen Mrtvo more te utvrda Royal koju su izgradili sami Francuzi tijekom Napoleonove okupacije.

Foto: Rezervat Lokrum

O Hrvatskoj piše i portal magazina Biba koji je među najljepša mjesta Europe na prvo mjesto uvrstio Nacionalni park Plitvička jezera, dok je Korčula svrstana na listu najljepših otoka koje svakako treba posjetiti ovog ljeta.

Inače prema podacima sustava eVisitor u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvareno više od 34 tisuće dolazaka i više od 116 tisuća noćenja francuskih gostiju što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od gotovo 300 posto u noćenjima.

 

K.B.