Ljetni kamp za djecu u Rovinju, od 5. srpnja kreće s radom

ROVINJ – U organizaciji Grada Rovinja i Sportske zajednice Rovinja-Rovigno i ovog će ljeta najmlađi Rovinježi moći uživati u pregršt zabavnih, sportskih i edukacijskih aktivnosti uz druženje sa svojim vršnjacima ne Ljetnom kampu koji u našem gradu uživa tradiciju koja se nastavlja od kraja devedesetih godina.

Ovogodišnje izdanje predstavili su zamjenik gradonačelnika David Modrušan, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević te tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin.

Kamp je namijenjen djeci od 7 do 12 godina s prebivalištem na području Grada Rovinja-Rovigno, a uključuje aktivnosti škole plivanja i skokova u vodu, atletike, odbojke, nogometa, košarke, badmintona, te likovnih i edukativnih radionica.

Program kampa traje od ponedjeljka do petka od 8.00 do 15.00 sati, a održavati će se u 4 smjene, odnosno od 5. srpnja do 16.srpnja, zatim od 19. do 30. srpnja, od 2. do 13. kolovoza i od 16. do 27. kolovoza.

U slučaju kiše, aktivnosti kampa provesti će se u dvorani Gimnazije. Tijekom dana o polaznicima kampa skrbi stručno osoblje i asistenti. naime, sve sportske aktivnosti provode licencirani treneri, dok likovne i edukativne radionice vode stručne osobe.

Zamjenik gradonačelnika David Modrušan podsjetio je na početke rovinjskih ljetnih kolonija za djecu, kada je u organizaciju i sudjelovanje bilo uključeno svega nekoliko udruga, dok je danas taj broj narastao na 15-ak udruga i klubova.

– Prošle smo godine namjeravali organizirati ljetni program na drugačiji način obzirom na potrebe roditelja za dužim vremenom boravka djece u programu ali nas je u tome spriječila pandemija uzrokovana korona virusom. Ove godine želimo to ostvariti te smo se potrudili da posložimo zajedničkim snagama sve bitne komponente organizacije kako bi djeci omogućili što kvalitetniji aktivan odmor tijekom ljetnih mjeseci – naglasio je Modrušan.

PRIJAVE SE MOGU IZVRŠITI PUTEM ONLINE PRIJAVNICE, a cijena za jednu smjenu (2 tjedna) iznosi 1.000,00 kn. Roditelji plaćaju iznos od 500,00 kn dok razliku do pune ekonomske cijene u iznosu od 500,00 kn po djetetu osigurava Grad Rovinj-Rovigno, uz popust od dodatnih 20% za drugo dijete u obitelji, a u program kampa uključen je i topli obrok.

I.B.